GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΑΣΠΕ για τις μετεγγραφές φοιτητών

Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος που εκπροσωπεί πανελλαδικά 208.000 πολύτεκνες οικογένειες, τις προηγούμενες ημέρες,...



Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος που εκπροσωπεί πανελλαδικά 208.000 πολύτεκνες οικογένειες, τις προηγούμενες ημέρες, με συνεχείς επιστολές της προς τον... Υπουργό Παιδείας, αλλά και με συνεντεύξεις προς τα ΜΜΕ έκανε ορισμένες προτάσεις για τις μετεγγραφές – μεταφορά θέσης εισαγωγής πολυτέκνων σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παρόλο που οι προτάσεις της ΑΣΠΕ είναι τεκμηριωμένες, εφαρμόσιμες και σύννομες, δυστυχώς ο Υπουργός Παιδείας τις αγνόησε παντελώς και με τις παλινωδίες του και την τακτική «του ράβε ξήλωνε» οδήγησε τις πολύτεκνες οικογένειες σε απόγνωση τη στιγμή κατά την οποία η συμπλήρωση του μηχανογραφικού βρίσκεται στο τέλος της και καλούνται οι πολύτεκνοι (γονείς και παιδιά) να το συμπληρώσουν στα τυφλά.

Επιβάλλεται να εκδοθεί άμεσα από το Υπουργείο Παιδείας η σχετική Υπουργική Απόφαση με την οποία να αποσαφηνίζεται τι ακριβώς ισχύει (ποια θα είναι ακριβώς η διαδικασία και πότε θα περατωθεί) για τις μετεγγραφές και με την οποία να ρυθμιστεί το θέμα της αναδρομικής ισχύος για τα παιδιά των πολυτέκνων, προκειμένου να αρθούν οι αδικίες των τριών τελευταίων Ακαδημαϊκών ετών, οι περιπτώσεις των οποίων είναι όλες – όλες 723.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση