GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Κατάσταση έκτακτης ανάγκης” ο διαβήτης

Ο διαβήτης γίνεται «έκτακτη ανάγκη εθνικής εμβέλειας στην υγεία» για τη Βρετανία, καθώς 280.000 άτομα ετησίως διαγιγνώσκεται ότι πάσ...


Ο διαβήτης γίνεται «έκτακτη ανάγκη εθνικής εμβέλειας στην υγεία» για τη Βρετανία, καθώς 280.000 άτομα ετησίως διαγιγνώσκεται ότι πάσχουν από τη συγκεκριμένη ασθένεια, η οποία μπορεί να ασκήσει αφόρητη πίεση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, σύμφωνα με την ΜΚΟ Diabetes UK.
Η συγκεκριμένη ΜΚΟ ανέφερε ότι 738 βρετανοί κάθε μέρα μαθαίνουν ότι πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, ο οποίος σαφώς και συνδέεται με το υπερβολικό βάρος.
«Αυτό δείχνει ξεκάθαρα την τρομακτική κλίμακα και ότι πρέπει να γίνει γρήγορα εθνική έκτακτη ανάγκη για την υγεία», δήλωσε η διευθύντρια της ΜΚΟ Μπάρμπαρα Γιάνγκ.
«Δεδομένου ότι ο αριθμός των διαβητικών αυξάνεται, θα μπορούσαμε να δούμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους να υποφέρουν από επιπλοκές, όπως είναι ο ακρωτηριασμός ή η νεφρική ανεπάρκεια, αλλά και περισσότερους ανθρώπους να πεθαίνουν με τραγικό τρόπο πολύ νέοι » πρόσθεσε η ίδια.
Περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου «φλερτάρει» με τον διαβήτη και σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια βρετανοί έχουν διαβήτη, σύμφωνα με την ΜΚΟ Diabetes UK.
Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση