GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θετικό κλίμα για Πορτογαλία και Ιρλανδία

Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, δύο από τις πιο χρεωμένες χώρες της Ευρώπης, στοχεύουν να καθησυχάσουν τους επενδυτές χρηματοδοτώντας ν...


Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, δύο από τις πιο χρεωμένες χώρες της Ευρώπης, στοχεύουν να καθησυχάσουν τους επενδυτές χρηματοδοτώντας νωρίτερα από το προβλεπόμενο τις αποπληρωμές ομολόγων.
Η Πορτογαλία θα πουλήσει το πρώτο ομόλογο σε δολάρια τα τελευταία τέσσερα χρόνια για να αυξήσει τα σχετικά αποθεματικά της.
Την ίδια ώρα, η Ιρλανδία προσφέρει στους επενδυτές την ευκαιρία να ανταλλάξουν ομόλογα που ωριμάζουν το 2016 με άλλα δεκαετή ομόλογα.
Οι αναλυτές του Reuters εκτιμούν ότι πρόκειται για πολύ θετικά προληπτικά μέτρα, καθώς όπως τονίζουν η εμπειρία των τελευταίων ετών δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει το κλίμα στις αγορές και να περιοριστεί η ρευστότητα.
Το 37% του Πορτογαλικού χρέους που ανέρχεται σε 138 δισ. ευρώ ωριμάζει έως τα τέλη του 201, ενώ το 23% περίπου του Ιρλανδικού χρέους ύψους 144 δισ. ευρώ ωριμάζει επίσης την ίδια περίοδο.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση