GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από καρδιακό επεισόδιο προήλθε ο θάνατος του εργαζόμενου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ήταν έτοιμος να πάρει εξιτήριο από το ΑΧΕΠΑ

Καρδιακό επεισόδιο ήταν τελικά τα αίτιο του θανάτου του άτυχου εργαζόμενου του δήμου Θεσσαλονίκης, Χρήτσου Τουντούρη. Σύμφωνα μ...



Καρδιακό επεισόδιο ήταν τελικά τα αίτιο του θανάτου του άτυχου εργαζόμενου του δήμου Θεσσαλονίκης, Χρήτσου Τουντούρη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος 47χρονος, ενώ ήταν έτοιμος να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλευόταν, τελικά έπαθε καρδιακό επεισόδιο από το οποίο προήλθε τελικά και ο θάνατος του. Η κηδεία του Χρήστου Τουντούρη θα τελεστεί στο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη, αύριο στις 10: 00 το πρωί.
Ανακκοίνωση από τη ΔΑΣ εργαζομένων

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ εργαζομένων επιρρίπτει ευθύνες στη δημοτική αρχή για τη στάση της. «Από τη Δευτέρα που έγινε το ατύχημα γίνεται προσπάθεια από πλευράς διοίκησης του δήμου να ριχθούν όλες οι ευθύνες στον συνάδελφο» τονίζει η ΔΑΣ και προσθέτει: «Ο ίδιος ο δήμαρχος στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, στην τοποθέτησή του, προσπάθησε να κάνει το ίδιο. Δεν απάντησε, όμως, ο δήμαρχος και κανείς από τη διοίκηση στα ερωτήματα που τέθηκαν. Γιατί το εργατικό ατύχημα δηλώθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι, μετά από την καταγγελία της ΔΑΣ και τα δημοσιεύματα του τύπου; Οι πραγματογνώμονες της επιθεώρησης εργασίας έκαναν έρευνα για τις αιτίες του ατυχήματος την Παρασκευή το πρωί, τέσσερις ημέρες μετά τα ατύχημα». Όπως τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση, «ο δήμαρχος και η διοίκησή του δεν απάντησε για τις συνθήκες εργασίας και της υγιεινής και ασφάλειας στον δήμο Θεσ/νίκης. Είχαμε προειδοποιήσει και ενημερώσει για όλα αυτά με δελτίο τύπου στις 13 Ιούλη. Δυστυχώς, αποδεικνύεται και πάλι, και αυτή την φορά με τον πλέον τραγικό τρόπο, με τον θάνατο ενός συναδέλφου, ότι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων είναι κάτι πολύ σοβαρό για να το αφήσουμε στα χέρια της διοίκησης του δήμου».

Στην οικογένειά του η παράταξη των εργαζομένων εκφράζει τα συλλυπητήριά και την αμέριστη συμπαράστασή. Η ΔΑΣ ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για να επιβάλουν οι εργαζόμενοι όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στον δήμο Θεσ/νίκης.

Από την πλευρά της η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της σημείωνε ότι έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος που συνέβη στις 21 Ιουλίου 2014, αλλά και την άμεση περίθαλψη του τραυματισθέντος υπαλλήλου.
Επίσης, όπως ανέφερε ήταν σε εξέλιξη η σχετική διερεύνηση από την Επιθεώρηση Εργασίας σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση