GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαριάς: Ο Γιούνκερ «κάρφωσε» δύο πρώην πρωθυπουργούς και δύο πρώην ΥΠΟΙΚ

Ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, μίλησε στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για μια ερώτ...


Ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, μίλησε στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για μια ερώτηση που έθεσε στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Του υπέβαλα την εξής ερώτηση που είχα απορία εδώ και πολύ χρονικό διάστημα, γιατί είχε κάνει μια δήλωση στην εφημερίδα Κέρδος 9/10/10 που είπε ότι ήταν φανερό ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε τη δημοσιονομική κρίση, ότι ήξερα αυτός ότι θα έφτανε το πρόβλημα εδώ, το συζητούσε με τον Τρισέ, την Κομισιόν, τους Γερμανούς και τους Γάλλους.
Ήξερε ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από την Ελλάδα, αλλά δεν μπορούσε να πει δημόσια όσα γνώριζε», τόνισε ο κ. Μαριάς και πρόσθεσε:
«Του διάβασα κατά λέξη τη δήλωση και του είπα, εφόσον γνωρίζατε ότι υπήρχε αυτό το πρόβλημα γιατί εσείς ως πρόεδρος του Eurogroup, δεν κάνατε τίποτα και στην ουσία αφήνατε να υπερχρεώνεται ο ελληνικός λαός για να κερδίζουν οι Γάλλοι και οι Γερμανοί με τις εξαγωγές των προϊόντων τους».
Ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνέχισε, αναφέροντας την απάντηση που έδωσε ο κ. Γιούνκερ:
«Δεν αρνήθηκε ότι έχει κάνει αυτή τη δήλωση.
Το δεύτερο είναι ότι δεν μπορούσε να πει δημόσια αυτά τα πράγματα γιατί θα δημιουργείτο πρόβλημα στην ελληνική οικονομία.
Και το πιο βασικό είναι ότι “έδωσε”, “κάρφωσε” τους πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς Οικονομικών, διότι είπε ότι πριν από τις δηλώσεις τον Μάιο του ’10 που έγιναν δημόσια για το ελληνικό χρέος, ο ίδιος είπε ότι συζητούσε και ενημέρωσε τους Έλληνες πρωθυπουργούς και υπουργούς οικονομικών.
Μίλησε στον πληθυντικό. Δεδομένου ότι ο Γιούνκερ ήταν από το 2005 στην ουσία αναφέρθηκε στον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου και σε επίπεδο ΥΠΟΙΚ σε Παπακωνσταντίνου τουλάχιστον, Παπαθανασίου και ενδεχόμενα στον Αλογοσκούφη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση