GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η μεταρρύθμιση για το γάλα που εξελίχθηκε σε φιάσκο»

«Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξαρχής υποστήριξε ότι η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής στο φρέσκο γάλα, που εισηγείτο το... υ...



«Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξαρχής υποστήριξε ότι η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής στο φρέσκο γάλα, που εισηγείτο το... υπουργείο Ανάπτυξης, δεν ήταν η «θεραπεία» που θα μείωνε την τιμή στο ράφι», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε άρθρο του στον «Ελεύθερο Τύπο».
«Στην περιβόητη “μεταρρύθμιση”, που έγινε νόμος του κράτους, εκτός της επιμήκυνσης παρουσιάστηκε και μία άλλη καινοτομία, που εμφανίστηκε ως μέτρο υπέρ των μικρών παραγωγών, το λεγόμενο “γάλα ημέρας”. Φεύγοντας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησα σε σχετική ερώτηση: "Αν δουν γάλα ημέρας, να μου φέρουν και εμένα να το πιω"».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο, «με επιχειρήματα είχαμε εξηγήσει το προηγούμενο διάστημα ότι το γάλα με τη πιο ήπια θερμική επεξεργασία έχει διάρκεια ζωής πέντε ημερών. Για ποιο λόγο, λοιπόν, θα πρέπει να περιοριστεί η διάρκεια ζωής του γάλακτος "ημέρας" στις τρεις μέρες; Ποιος θα ρισκάρει να εμφιαλώσει και να διακινήσει γάλα με διάρκεια ζωής μόλις τριών ημερών, που εκ των ρπαγμάτων δεν μπορεί να φτάσει στη Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα; Επρόκειτο, προφανώς, για ένα "μέτρο πυροτέχνημα" που συνόδευε το μείζονα στόχο της επιμήκυνσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση