GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Βορίδης μειώνει το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών

Σε αγώνα δρόμου αποδύεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να «κλείσει» το θέμα με το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, λίγα 24ωρα...


Σε αγώνα δρόμου αποδύεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να «κλείσει» το θέμα με το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, λίγα 24ωρα πριν από την έλευση της τρόικας, καθώς αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δόσεων. Το μνημόνιο ορίζει ότι το καθαρό ποσοστό κέρδους του κλάδου πρέπει να μειωθεί από το 23% στο 15%.

Σε έκτακτη συνάντηση των φαρμακοποιών που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας ο υπουργός κ. Μάκης Βορίδης κατά πληροφορίες παρουσίασε στους φαρμακοποιούς (σημειωτέον ότι στην παρούσα φάση, μία από τις πιο κρίσιμες στην ιστορία του κλάδου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ΠΦΣ, βρίσκεται χωρίς προεδρείο καθώς το ΔΣ δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα) την πρόταση του υπουργείου προς την τρόικα.

Σύμφωνα με αυτή, θα γίνει οριζόντια μείωση κατά 2 μονάδες στο ποσοστό κέρδους όλων των φαρμάκων και παράλληλα θα υπάρξει κλιμακούμενο ποσοστό κέρδους στα λεγόμενα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ), τα οποία σήμερα δίδονται μόνον από τα δημόσια φαρμακεία (ΕΣΥ – ΕΟΠΥΥ).

Στελέχη του υπουργείου Υγείας εκτιμούσαν ότι η πώληση φαρμάκων υψηλού κόστους μέσω των φαρμακείων θα ρίξει μεσοσταθμικά το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών κατά 5%.

Τα ακριβά φάρμακα αποτελούν περίπου το 1/3 της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης -περίπου 700 εκατ. ευρώ- και ουσιαστικά έχουν μετατραπεί στον κρυφό άσσο του υπουργείου Υγείας ώστε να πείσει την τρόικα για την υλοποίηση της μνημονιακής υποχρέωσης που αφορά το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση