GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βραβείο «Καθηγητής Γερμανικών» σε τρεις Έλληνες

Το βραβείο του «καθηγητή Γερμανικών» απένειμε εφέτος ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, κ. Πέτερ Σόο...


Το βραβείο του «καθηγητή Γερμανικών» απένειμε εφέτος ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, κ. Πέτερ Σόοφ.
Το βραβείο απονέμεται σε καθηγητές και καθηγήτριες που διδάσκουν τη γερμανική γλώσσα στα ελληνικά σχολεία, με σκοπό την επιβράβευση εξαιρετικών επιδόσεων και ιδιαίτερων πρωτοβουλιών στη διδασκαλία των Γερμανικών ως ξένης γλώσσας.
Η γερμανική Πρεσβεία προσκάλεσε κι εφέτος καθηγήτριες και καθηγητές, οι οποίοι διδάσκουν τα Γερμανικά ως ξένη γλώσσα σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, για να παρουσιάσουν τη διδακτική τους εργασία. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν το «Γερμανικές παροιμίες και ιδιωματισμοί: “Ohne Fleiß kein (Deutschlehrer-) Preis!”- Τα αγαθά (του καθηγητή Γερμανικών) κόποις κτώνται!»
Ύστερα από εντατικές διαβουλεύσεις λόγω των πολυάριθμων αξιόλογων υποψηφιοτήτων, η κριτική επιτροπή, απαρτιζόμενη από εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων , του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ινστιτούτου Goethe, της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας και του Συλλόγου Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας στην Ελλάδα, της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) και της γερμανικής Πρεσβείας ανακήρυξε τρεις νικητές. Διακρίθηκαν επίσης, οχτώ ακόμη καθηγητές για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις και το ζήλο τους.
Το Α” βραβείο περιλαμβάνει πρόγραμμα επίσκεψης και παρακολούθησης μαθημάτων σε σχολείο της Γερμανίας διάρκειας 14 ημερών, Το Β” βραβείο συνοδεύεται από ένα φορητό υπολογιστής τύπου Laptop και το Γ” βραβείο από έναν υπολογιστή τύπου Tablet-PC. Το βραβεία διάκρισης είναι βιβλία. Η γερμανική Πρεσβεία απένειμε σε όλους τους βραβευθέντες και διακριθέντες έναν έπαινο για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις.
Βραβευθέντες:
Α’ Βραβείο: Ευρύκλεια Σιακαγιάννη (Μουσικό Σχολείο Άρτας)
Β’ Βραβείο: Μαρία Άννα Βίντμερ (7ου Δημοτικό Σχολείο Κιάτου)
Γ’ Βραβείο: Χρυσοβαλάντου Καπόγλου (1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης).
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση