GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΥΔΑΠ: Εκπτώσεις στα τιμολόγια για τους πολύτεκνους και την τρίτη ηλικία

Την πρωτοβουλία της για την ανακούφιση των ασθενέστερων ομάδων της κοινωνίας μας επεκτείνει για έναν ακόμη χρόνο η ΕΥΔΑΠ. Πιο συγκε...


Την πρωτοβουλία της για την ανακούφιση των ασθενέστερων ομάδων της κοινωνίας μας επεκτείνει για έναν ακόμη χρόνο η ΕΥΔΑΠ.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ της Εταιρείας, λαμβάνοντας υπόψη τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, που έχει επηρεάσει τα ελληνικά νοικοκυριά, η ΕΥΔΑΠ επεκτείνει για ένα ακόμη χρόνο την πρωτοβουλία της για την ανακούφιση των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων, που αφορά σε:
- Τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες με τρία παιδιά,
- Υπερήλικες άνω των 75 ετών με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην πρώτη ομάδα:
- Για 4μελείς (μονογονεϊκή με τρία παιδιά) έως 6μελείς οικογένειες, έκπτωση 10% στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης.
- Για 7μελείς και 8μελείς οικογένειες, έκπτωση 35% στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης.
- Για 9μελείς έως 13μελείς οικογένειες, έκπτωση 60% στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης.
Στους δικαιούχους της πρώτης ομάδας η έκπτωση χορηγείται αυτόματα, χωρίς να απαιτείται προσέλευση του ενδιαφερόμενου σε Περιφερειακό Κέντρο.
Όσον αφορά στη δεύτερη ομάδα:
- Έκπτωση 30% ετησίως στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης, εφόσον:
α) είναι άνω των 75 ετών και ζουν μόνοι (δεν φιλοξενούνται)
β) έχουν εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 8.000 € ετησίως και
γ) ο ετήσιος λογαριασμός ύδρευσης-αποχέτευσης δεν υπερβαίνει τα 150 €.
Υπενθυμίζεται ότι για τη χορήγηση της έκπτωσης, οι νέοι ενδιαφερόμενοι (ή οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους), απαιτείται να υποβάλουν σχετικό αίτημα στο αρμόδιο Περιφερειακό Κέντρο της ΕΥΔΑΠ με τα εξής δικαιολογητικά:
- Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή διαβατήριο εν ισχύ),
- Πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα.
Σημειώνεται ότι για όσους έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα δεν απαιτείται η εκ νέου υποβολή των ανωτέρω δικαιολογητικών. Η ισχύς του νέου κοινωνικού προγράμματος θα έχει διάρκεια μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση