GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταδικάστηκε για τις επιστολές με ρικίνη στον Ομπάμα

Αμερικανίδα ηθοποιός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών στο Τέξας για την αποστολή δηλητηριασμένων με ρικίνη επιστολών στον πρόεδρο Μ...


Αμερικανίδα ηθοποιός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών στο Τέξας για την αποστολή δηλητηριασμένων με ρικίνη επιστολών στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στο δήμαρχο της Νέας Υόρκης και σε έναν σημαίνοντα ακτιβιστή για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.
Η Σάνον Γκες Ρίτσαρντσον, η 35χρονη τεξανή ηθοποιός, είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο, είχε ομολογήσει την ενοχή της το Δεκέμβριο για κατοχή του δηλητηρίου αυτού με σκοπό "να το χρησιμοποιήσει ως όπλο".
Έξι μήνες νωρίτερα, της είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για την αποστολή τριών επιστολών που περιείχαν ρικίνη και απειλές προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και τον πρώην πρόεδρο της επιτροπής Δήμαρχοι Εναντίον Παράνομων Όπλων Μαρκ Γκλέιζ.
Η νέα γυναίκα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 216 μηνών και πρόστιμο τουλάχιστον 367.000 δολαρίων, σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο.
"Η ποινή που απαγγέλθηκε σήμερα τερματίζει δίκαια και ενδεδειγμένα αυτό που συνιστά μια από τις πιο ασυνήθεις, ίσως παράξενες, υποθέσεις", δήλωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Τζον Μπέιλς σε ανακοίνωσή του, συγχαίροντας τους ερευνητές για το "εξαίρετο έργο" τους.
Η Ρίτσαρντσον είχε κάνει τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2013 πολλές διαδικτυακές αγορές προϊόντων, με τα οποία μπορεί να παρασκευαστεί η ρικίνη, μια θανατηφόρα ουσία σε περίπτωση κατάποσης, εισπνοής ή ενέσιμης χορήγησής της και για την οποία δεν υπάρχει αντίδοτο.
Η γυναίκα είχε βάλει τη ρικίνη στις απειλητικές επιστολές προς τον πρόεδρο Ομπάμα, τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης και τον ακτιβιστή Μαρκ Γκλέιζ, τις οποίες είχε στείλει από ταχυδρομείο του Νιού Μπόστον, στο Τέξας, στις 20 Μαΐου.
Στις 30 Μαΐου είχε μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα του Σρίβπορτ της Λουιζιάνας, όπου δήλωσε ότι ο σύζυγός της ευθύνετο για την αποστολή των επιστολών αυτών με τη ρικίνη.
"Το δικαίωμα να φέρω όπλο είναι συνταγματικό μου δικαίωμα, που δόθηκε από το Θεό, και θα ασκώ το δικαίωμα αυτό μέχρι να πεθάνω. Αυτό που βρίσκεται σε αυτή την επιστολή δεν είναι τίποτε σε σχέση με αυτό που έχω σχεδιάσει για εσάς", είχε γράψει η ηθοποιός στον Μπλούμπεργκ, απειλώντας να σκοτώσει με μια σφαίρα στο κεφάλι οποιονδήποτε παρουσιαζόταν μπροστά της.
Ο Μπλούμπεργκ είχε πάρει θέση στη συζήτηση για τη νομοθετική ρύθμιση για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, κυρίως ανακοινώνοντας την έναρξη πανεθνικής διαφημιστικής εκστρατείας ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων κατά της επιρροής της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA), του ισχυρού λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση