GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκολάτα και Σκύλοι... Είναι επικίνδυνο;

Σοκολάτα και σκύλοι είναι περισσότερο εχθροί παρά φίλοι... Στους σκύλους αρέσει η σοκολάτα αλλά η βρώση της από αυτούς μπορεί ...



Σοκολάτα και σκύλοι είναι περισσότερο εχθροί παρά φίλοι...
Στους σκύλους αρέσει η σοκολάτα αλλά η βρώση της από αυτούς μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Η σοκολάτα περιέχει μεθυλοξανθίνες η οποίες δεν είναι τοξικές για τον άνθρωπο στις συγκεντρώσεις που η σοκολάτα χρησιμοποιείται στις μπάρες και στα ψημένα γλυκά αλλά μπορεί να είναι τοξική για το σκύλο.

Παρά το ότι κάποιοι σκύλοι ανέχονται τη σοκολάτα περισσότερο από κάποιους άλλους, σημειώστε πως ένας σκύλος βάρους 2-5 kg μπορεί να πεθάνει αν φάει 113 g μαγειρικής σοκολάτας (όχι μπάρας σοκολάτας). Ένας σκύλος που ζυγίζει 9-18 kg μπορεί να πεθάνει μετά τη βρώση 450 g μαγειρικής σοκολάτας ενώ ένας μεγαλύτερος σκύλος μπορεί να φάει μέχρι και 1 kg μέχρι να εμφανίσει δυσμενή συμπτώματα. Έχουν αναφερθεί δηλητηριάσεις σκύλων που έφαγαν ένα ταψί σοκολατούχου cake.

Τα συμπτώματα δηλητηρίασης εμφανίζονται ώρες μετά τη βρώση της σοκολάτας και συμπεριλαμβάνουν υπερδιέγερση, εμετό, συχνοουρία, διάρροια, ταχύπνοια, αδυναμία, επιληπτικές κρίσεις και κώμα. Ο θάνατος ο οποίος είναι σπάνιος προκαλείται από καρδιακή ανακοπή.

Οι ειδικοί του vetmenow.gr προτείνουν:

Αντιμετώπιση: Αν ο σκύλος έφαγε τη σοκολάτα μέχρι και πριν 6h, προκαλέστε εμετό και επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας.

Πρόληψη: Χρησιμοποιήστε μόνο λιχουδιές που προορίζονται για ζώα και ενημερώστε όλα τα μέλη της οικογένειας για την επικινδυνότητα βρώσης σοκολάτας από τους σκύλους.

Κρατήστε τη σοκολάτα σε σημεία που δεν μπορεί ο σκύλος να πλησιάσει.
Πηγή: vetmenow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση