GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορυφαίο ΑΕΙ στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο της Κρήτης

Μπορεί να βρίσκεται στην 333η θέση της λίστας του ολλανδικού πανεπιστημίου Leiden για τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο, ...


Μπορεί να βρίσκεται στην 333η θέση της λίστας του ολλανδικού πανεπιστημίου Leiden για τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο, όμως το Πανεπιστήμιο της Κρήτης αναδεικνύεται στο κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Leiden, το καλύτερο ίδρυμα στην χώρα μας είναι το Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Ακολουθεί το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, ενώ στις επόμενες θέσεις βρίσκονται το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πάτρας.
Πάντως, σε παγκόσμια κατάταξη και επί 750 ιδρυμάτων που αξιολογήθηκαν, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καταλαμβάνει την 450ή θέση, το ΕΜΠ την 454η, το ΑΠΘ την 506η, το ΕΚΠΑ την 548η και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας την 588η.
Την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη την έχει το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ και ακολουθεί το MIT, το Χάρβαρντ, το Μπέρκλεϊ, το Στάνφορντ, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Καλιφόρνιας, το Πρίνστον και το Γιέιλ.
Στην Ευρώπη την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, ενώ ακολουθεί η Πολυτεχνική Σχολή της Λοζάνης.
Σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με την έρευνα, η οποία έγινε σύμφωνα με διάφορους βιβλιομετρικούς δείκτες, στην ευρωπαϊκή κατάταξη (288 πανεπιστήμια), το Πανεπιστήμιο της Κρήτης καταλαμβάνει την 150η θέση.
Δείτε την κατάταξη των Πανεπιστημίων στο leidenranking.com
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση