GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Βουλγαρία

Ένας 70χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του σε κεντρικό πάρκο της Σόφιας και αρκετοί κάτοικοι τραυματίστηκαν στη διάρκεια ισχυρής κατα...

Ένας 70χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του σε κεντρικό πάρκο της Σόφιας και αρκετοί κάτοικοι τραυματίστηκαν στη διάρκεια ισχυρής καταιγίδας που έπληξε την πόλη αργά χθες βράδυ, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Ο ηλικιωμένος άνδρας σκοτώθηκε από δέντρο που ξεριζώθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και έπεσε πάνω του, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύει ο σημερινός Τύπος.

Ύστερα από την πρόσφατη πολύνεκρη τραγωδία στη Βάρνα, κατά την οποία 13 άτομα, ανάμεσά τους και δύο μικρά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στις καταστροφικές πλημμύρες, σφοδρή κακοκαιρία χτύπησε χθες τη Σόφια, τη Μοντάνα και άλλα σημεία της Βουλγαρίας με νεροποντές, ισχυρούς ανέμους και σφοδρό χαλάζι.

Δεκάδες τραυματίες, δύο από τους οποίους νοσηλεύονται σοβαρά, ξεριζωμένα δέντρα, σπασμένα τζάμια και άλλες καταστροφές σε σπίτια και σε εκατοντάδες αυτοκίνητα είναι οι συνέπειες της, χωρίς προηγούμενο, θύελλας που κατατρόμαξε τους κατοίκους της βουλγαρικής πρωτεύουσας, αργά χθες το βράδυ.

Συνολικά 40 άτομα ζήτησαν ιατρική βοήθεια για τα τραύματα που υπέστησαν από το χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού που «βομβάρδισε» τη Σόφια επί δέκα ολόκληρα λεπτά.

Ένας άνδρας διακομίστηκε για νοσηλεία στην εξειδικευμένη κλινική τραυματολογίας και πρώτης βοήθειας «Πιρογκόφ» με σπασμένο χέρι, όπως και μία νεαρή γυναίκα που προσπάθησε να προστατεύσει με τα χέρια το κεφάλι της από το χαλάζι.

Σε έκτακτη ανακοίνωση, οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες δεσμεύτηκαν να καλύψουν τα θρυμματισμένα παρμπρίζ και τις άλλες ζημιές, που προκάλεσε η καταιγίδα στα ΙΧ και στα φορτηγά αυτοκίνητα.

Σε σημερινές δηλώσεις της, η δήμαρχος της Σόφιας Ιορντάνκα Φαντάκοβα έθεσε «επί ποδός πολέμου» τις αρμόδιες εταιρείες καθαριότητας της πρωτεύουσας και κάλεσε τους πολίτες να απομακρύνουν τα σπασμένα κλαδιά και τα φύλλα που κάλυψαν τους δρόμους της πρωτεύουσας μέσα σε μισή ώρα.

Η Σόφια γλύτωσε παρά τρίχα τη θλιβερή μοίρα της Βάρνας καθώς τα φρεάτια βούλωσαν πολύ γρήγορα από φερτά υλικά, με συνέπεια να προκληθούν εκτεταμένες πλημμύρες σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας.

Ισχυρή καταιγίδα προκάλεσε διάφορα προβλήματα και στην πόλη της βόρειας Βουλγαρίας, Μοντάνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση