GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνέχεια διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έφτασε νωρίς σήμερα το πρωί στη Βιέννη, σε μια προσπάθεια να συνεχιστούν οι πολύ δύσκολ...



Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έφτασε νωρίς σήμερα το πρωί στη Βιέννη, σε μια προσπάθεια να συνεχιστούν οι πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις που αφορούν το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, οκτώ ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία για την επίτευξη μιας οριστικής συμφωνίας.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα συναντηθεί το μεσημέρι με τους ομολόγους του της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς και της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Οι διαπραγματευτές του Ιράν και της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) συζητούν από τις αρχές του μήνα στη Βιέννη ώστε να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το θέμα που δηλητηριάζει τις σχέσεις τους εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε το Σάββατο ότι η επίτευξη συμφωνίας «είναι δύσκολη, όχι όμως και αδύνατη», διαβεβαιώνοντας ότι οι διαπραγματευτές είναι αποφασισμένοι «να εργαστούν μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Η Δύση, που κατηγορεί το Ιράν ότι επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, θέλει να εξασφαλίσει εγγυήσεις για τον ειρηνικό χαρακτήρα του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, σε αντάλλαγμα για την άρση των κυρώσεων που προκαλούν ασφυξία στην ιρανική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση