GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αδυνάτισμα με γλυκά... Και όμως γίνεται

Τι θα λέγατε αν ακούγατε ότι είναι δυνατόν να τρώτε γλυκά και να αδυνατίζετε; Δεν πρόκειται για σενάριο βγαλμένο από ταινία ε...



Τι θα λέγατε αν ακούγατε ότι είναι δυνατόν να τρώτε γλυκά και να αδυνατίζετε;

Δεν πρόκειται για σενάριο βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά για το νέο επίτευγμα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Heriot – Watt και το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Οι Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν τροποποιημένες πρωτεΐνες που μιμούνται τη γεύση, τη δομή και τη συμπεριφορά του λίπους κατά την παρασκευή των τροφίμων, διασπώμενες σε μικρά σωματίδια.

Οι πρωτεΐνες αυτές θα καταστήσουν δυνατή την αφαίρεση του μεγαλύτερου μέρους του λίπους που χρησιμοποιείται στα τρόφιμα, χωρίς, όμως, να ζημιωθεί η ποιότητα, η γεύση και η υφή του προϊόντος.
Έτσι, είναι δυνατό να απολαμβάνουμε όλες τις απαγορευμένες τροφές χωρίς τύψεις, αφού δεν θα ανησυχούμε για το θερμιδικό φορτίο.

Η ιδέα της υποκατάστασης του λίπους με πρωτεΐνες δεν είναι καινούργια, ενώ εκτιμάται ότι τα πρώτα τρόφιμα χαμηλών λιπαρών με αυτή την τεχνική θα είναι διαθέσιμα στα σούπερ μάρκετ σε δυο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση