GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαθήματα κινεζικών στα Πρότυπα Γυμνάσια από τη νέα χρονιά

Τμήματα εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας σε 9 Πρότυπα Πειραματική Γυμνάσια από τη νέα χρονιά «Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε το εκπαιδε...


Τμήματα εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας σε 9 Πρότυπα Πειραματική Γυμνάσια από τη νέα χρονιά
«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό για την εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας. Είμαστε ικανοποιημένοι από την αυξανόμενη ζήτηση στην Ελλάδα για την εκμάθηση των κινεζικών και ευχαριστούμε το υπουργείο Παιδείας για τη στήριξή του», ανέφερε από την πλευρά της η κ. Yang Xiuquin.
Την ίδια στιγμή, την άρση των περιορισμών για την πρόσβαση των φοιτητών με ειδικές ανάγκες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ζητεί από τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Με αφορμή την άρνηση του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ να εγγράψει τον τυφλό μαθητή Αργύρη Κουμτζή που πέτυχε στο τμήμα, ο κ. Λοβέρδος έστειλε χθες επιστολή στις ηγεσίες των πανεπιστημίων και ΤΕΙ στην οποία ζητεί «να φροντίσετε να αρθούν οποιεσδήποτε διατάξεις που υπάρχουν σε εσωτερικούς κανονισμούς λειτουργίας τμημάτων και σχολών ή απορρέουν από συγκεκριμένες αποφάσεις οργάνων, οι οποίες παραβιάζουν την αρχή της ισότητας στην πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση, η οποία παρέχεται από την ελληνική πολιτεία».
Ο Αργύρης Κουμτζής δεν έγινε δεκτός στο τμήμα του ΑΠΘ διότι, με βάση τον εσωτερικό κανονισμό της, η σχολή Φυσικών Επιστημών δεν δέχεται ως φοιτητές άτομα με κινητική αναπηρία στα δύο άνω άκρα ή προβλήματα όρασης, με το επιχείρημα ότι το 30% των μαθημάτων είναι εργαστηριακά στα οποία κρίνεται απαραίτητη η όραση. Ομως, άλλες σχολές του ίδιου αντικειμένου δέχονται αντίστοιχες περιπτώσεις φοιτητών.
Τελικά ο τυφλός μαθητής θα σπουδάσει στο τμήμα της αρεσκείας του αφού το υπ. Παιδείας δεσμεύθηκε ότι θα καλύψει τα έξοδα για πρόσληψη ειδικού επιστήμονα-συνοδού που θα βοηθά τον νέο να παρακολουθεί τα εργαστηριακά μαθήματα.
Πηγή: Καθημερινή

3 σχόλια

  1. νοίγει ο ασκός των απολύσεων
    ΤΗΝ προοπτική και άλλων απολύσεων στο Δημόσιο, πέραν των 6.500 για τις οποίες η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να γίνουν φέτος, χάραξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας χθες νέτα-σκέτα ότι «θα γίνουν όσες απολύσεις χρειαστεί στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου» και συμπληρώνοντας, για όσους συναδέλφους του υπουργούς παριστάνουν πως διαφωνούν, ότι «οι απολύσεις δεν θα γίνουν μόνο φέτος, αλλά και τα δύο επόμενα χρόνια»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρίτη, 7 Μαΐου 2013
    Πρότυπα Πειραματικά ή η αρχή του νέου «χαφιεδο-σχολείου ψευδο-αριστείας»!

    «Αν ήξερα ότι έτσι είναι οι Έλληνες, θα είχα κηρύξει δικτατορία από την εποχή που ήμουν «λοχίας»! Δικτάτορα Κονδύλης

    Ανοικτή Επιστολή προς φίλους Προτύπων Πειραματικών σχολείων
    Αγαπητοί φίλοι, σας εύχομαι Καλές Γιορτές αν και καθυστερημένα, γιατί περίμενα την "απόφαση" της ΔΕΠΠΣ.
    Σας την στέλνω, αν και την γνωρίζαμε ήδη, πριν δύο χρόνια, αφού η κ. Ριζάκη, η δασκάλα, από μόνη της είχε δήθεν αξιολογήσει όλους τους Καθηγητές!.

    Το "επιτυχώς" δεν σημαίνει τίποτα, ειδικά μετά από αυτήν την παρωδία "αξιολόγησης"!
    Οποιοσδήποτε καθηγητής μπορεί να βγει "εκτός" πλέον, με μια απλή καταγγελία κάποιου δήθεν γονέα ή ακόμα και κάπου γείτονά σας, που είχατε διαφορές!
    Η επικράτηση της λεγόμενης ΕΛΜΕ Προτύπων είναι προφανής και είναι ντροπή για την ΟΛΜΕ και όλη την παιδεία!
    ---

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ---Από σήμερα τα σχολεία Αριστείας, ή «ψευδοδο-αριστείας, πιο σωστά, θα παίξουν τον δικό τους ρόλο, θα παράγουν –λένε- ημιμαθείς, καταδότες, ημι-φασίστες, μισο-μορφωμενους, γιατί πρέπει να περιοριστεί η αντίσταση των νέων, κατά το πρότυπο αυτών, που στελεχώνουν την ΔΕΠΠΣ, λένε!...
    Αργά ή γρήγορα, οι μισοί από εσάς, "βάσει προγραφών", όπως λέγεται, στο πρώτο έτος θα βρεθείτε "εκτός", εκτός και αν δεν το έχετε καταλάβει, ακόμα και αν προδώσετε τους φίλους σας...

    Τα σχολεία Αριστείας, δεν θα εκπληρώσουν ποτέ καμιά "αριστεία", αλλά θα είναι κέντρα βολέματος δικών μας, αφού πάρουμε την θέση του ικανού άλλου ανερυθρίαστα! Εκεί αποσκοπεί η όλη φιλοσοφία του συστήματος. Μάλιστα παλιά, για να γίνεις χωροφύλακας, έπρεπε να καταδώσεις γραπτά, δύο «φίλους σου» δημοκράτες, το ίδιο και σήμερα, θέλουν να περάσουν, δηλ. να κατασκευάσουν τον «άριστο φίλο χαφιέ»!!

    Το λυπηρό είναι ...η στάση των δήθεν συνδικαλιστών, που τους ενδιαφέρει μόνο το εικοσάρικο της οικονομικής εισφοράς! Δεν χρειάζεται να κρεμαστούν στην συκιά του Ιούδα, αφού κανένας πλέον δεν τους παίρνει στα σοβαρά! Ούτε εσύ πρώην συνάδελφε, από φοβία για να μείνεις στην θέση σου, πρέπει να έχεις τύψεις, γιατί σε πίεσαν να συκοφαντήσεις συναδέλφους σου , για να "παραμείνεις"! Απλά ήταν μια πρώτη άσκηση «καρφώματος» του δήθεν φίλου σου!

    Γνωρίζουμε ότι ικανοί συνάδελφοι, δεν θέλησαν να υποκύψουν στην ψευδο-αριστεία και στον νέο-χαφιεδισμό και δεν θέλησαν να αξιολογηθούν! Άλλοι πιέστηκαν να αποσύρουν και άλλοι εκβιάστηκαν. Άλλοι σύρθηκαν σε δήθεν ΕΔΕ με ανύπαρκτο κατηγορητήριο…
    Πολλοί πιστέψανε στην αρχή ότι ο νέος πρόεδρος της ΔΕΠΠΣ κ. Καλκάνης Γεώργιος, θα καταδίωκε την λεγόμενη «μαφία προτύπων», αλλά μάλλον ούτε κατάλαβε ότι τον χρησιμοποίησαν! Εννοείτε ότι τουλάχιστον τον παραπληροφόρησαν, που είναι το ισχυρό χαρτί – η παραπληροφόρηση – του νέου «χαφιεδο-σχολείου ψευδο-αριστείας»!

    Οι προσεχείς εξετάσεις - παρωδία μαθητών, θα είναι –λένε- το κερασάκι στην τούρτα! Στο ΠΣΠΑ, για επιστημονικούς λόγους δεν πρέπει να εφαρμοστούν οι εξετάσεις, αλλά ποιος νοιάζεται για την επιστήμη, όταν ο κ. Αντωνίου και η κ. Ριζάκη, ερήμην των πανεπιστημιακών «αποφασίζουν»! Τα ανωτέρω επιβεβαιώνουν την ρήση του δικτάτορα Κονδύλη, «αν ήξερα ότι έτσι είναι οι Έλληνες θα είχα κηρύξει δικτατορία από την εποχή που ήμουν «λοχίας»!
    Η προσφυγή των γονέων στο ΣτΕ, ήταν από πριν "χαμένη", γιατί οι ίδιοι Πρόεδροι γονέων ήταν και με τον νέο Νόμο!
    Απλά κορόιδευαν τους αφελείς γονείς – να ο «φίλος χαφιές», πάλι-, ώσπου να τους διώξουν τα παιδιά τους!
    Οι μισοί μαθητές, θα ξεριζωθούν, στο δήθεν όραμα της "αριστείας", που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα! Αριστεία σημαίνει τουλάχιστον 18 στα 20! Άρα δεν μιλάμε για πραγματική "αριστεία", αλλά για "ψευδο-αριστεία"!
    Από την επιλογή του να γίνουμε «ψευδο-φίλοι χωροφύλακες», προτιμούμε την αντίσταση – εντιμότητα»! Δεν υποχωρούμε ηθικά!

    Όμως, τίποτα από αυτά δεν θα γίνει, αν εσύ θέλεις να αντισταθείς σε αυτήν την κατρακύλα!

    Υπάρχει ελπίδα. Αντισταθείτε!

    Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος

    Πρόεδρος Ελληνοδιεθνής ΜΚΟ.

    ==========================
    "O σιωπών δοκεί συναινείν"
    | More

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση