GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι νεκροί σωροί Ισραηλινών εφήβων βρέθηκαν στη Δυτική Όχθη: Η Χαμάς φέρει την ευθύνη

Χτες, οι σωροί των τριών Ισραηλινών εφήβων Εγιάλ Γιφρά (19 ετών), Γκιλάντ Σαέρ (16 ετών) και Ναφταλί Φράνκελ (16 ετών), οι οποί...


Χτες, οι σωροί των τριών Ισραηλινών εφήβων Εγιάλ Γιφρά (19 ετών), Γκιλάντ Σαέρ (16 ετών) και Ναφταλί Φράνκελ (16 ετών), οι οποίο απήχθησαν και δολοφονήθηκαν με βάρβαρο τρόπο από την Χαμάς,ανακαλύφθηκαν από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις σε περιοχή Βορειοδυτική της Χεβρώνας. Η απαγωγή τους έλαβε χώρα στις 12 Ιουνίου 2014.
· Στις 26 Ιουνίου 2014, η Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας δημοσιοποίησε τα ονόματα των Παλαιστινίων τρομοκρατών που συμμετείχαν στην απαγωγή των τριών νέων. Είναι οι Marwan Kawasmeh (29 ετών) και ο Amar Abu Eisha (33 ετών), οι οποίοι είναι πράκτορες της Χαμάς από την Χεβρώνα. Λείπουν από τα σπίτια τους από την στιγμή της απαγωγής.
· Σε δηλώσεις του στο Αλ Τζαζίρα στις 23 Ιουνίου, ο αρχηγός της Χαμάς, Χάλεντ Μεσαάλ, επαίνεσε την απαγωγή των Ισραηλινών εφήβων δηλώνοντας ότι: "Ας είναι ευλογημένα τα χέρια που τους αιχμαλώτισαν. Αυτό είναι το παλαιστινιακό χρέος μας, η ευθύνη του παλαιστινιακού λαού."
· Οι απαγωγές μαζί με τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και τις ρίψεις ρουκετών εναντίον αθώων Ισραηλινών πολιτών, αποτελούν βασικό στοιχείο του modus operandi της Χαμάς. Η τρομοκρατική οργάνωση έχει εκδώσει επίσημα "εγχειρίδια απαγωγών" εξηγώντας λεπτομερώς τους τρόπους απαγωγής Ισραηλινών. Σε αυτά περιλαμβάνονται ένα 200σέλιδο βιβλίου με τίτλο "Στα ενδότερα της αντίσταση" που εκδόθηκε από το Παλαιστινιακό Κέντρο Πληροφόρησης τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς και ένα 18σέλιδο "επιχειρησιακό εγχειρίδιο απαγωγής." Οι απαγωγές των Γκιλάντ, Ναφτάλι και Εγιάλ καθώς και του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ το 2006, ο οποίος κρατήθηκε από την Χαμάς για πέντε χρόνια – αποτελούν σαφείς ενδείξεις για την ιδεολογία των απαγωγών που έχει υιοθετήσει η Χαμάς.
· Όταν άκουσαν για την απαγωγή, οι Παλαιστίνιοι μοίρασαν γλυκά στους δρόμους και ανάρτησαν μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επαινώντας το γεγονός.
· Κάποια δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου δυστυχώς συνεχίζουν να αναφέρονται σε "εξαφάνιση" των τριών Ισραηλινών νέων μετά τον θάνατό τους χωρίς να αναφέρονται στην απαγωγή τους και την πληθώρα στοιχείων που υποδεικνύουν ξεκάθαρα την υπαιτιότητα της Χαμας.
· Το Ισραήλ θεωρεί την Παλαιστινιακή Αρχή υπεύθυνη για την τύχη των τριών απαχθέντων εφήβων. Οι απαγωγείς προήλθαν από περιοχή υπό τον έλεγχό της και επέστρεψαν εκεί. Η κυβέρνηση ενότητας Φατάχ – Χαμάς, η οποία δημιουργήθηκε στις 2 Ιουνίου, απλώς άνοιξε τον δρόμο για περισσότερες τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χαμάς στη Δυτική Όχθη. Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στη Χαμάς και την ειρήνη.
· Η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση η οποία αναγνωρίζεται ως τέτοια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Απορρίπτει την ειρηνευτική διαδικασία και το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ, ενώ έχει μακρά ιστορία τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον αθώων Ισραηλινών πολιτών. Ακόμα και μετά την δημιουργία της παλαιστινιακής κυβέρνησης ενότητας, στις 2 Ιουνίου 2014, ο Μαχμούντ Αλ Ζάχαρ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, ξεκαθάρισε ότι "το πρόγραμμα συμφιλίωσης μας με την Φατάχ δεν περιλαμβάνει διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ ή την αναγνώρισή του."
· Ο αντισημιτισμός και η επιδίωξη της καταστροφής του Ισραήλ βρίσκονται στην καρδιά της ιδεολογίας της Χαμάς. Το καταστατικό της οργάνωσης που υιοθετήθηκε το 1988, ενστερνίζεται το αντισημιτικό μύθευμα των "Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών" και καλεί για την πραγματοποίηση αυτού που αποκαλεί υπόσχεση του Αλλάχ "να πολεμήσει τους Εβραίους, όταν ο Εβραίος θα κρύβεται πίσω από πέτρες και δέντρα."
· Η πρόκληση της Χαμάς αποτελεί μέρος ενός κινδύνου που επεκτείνεται σε όλη την Μέση Ανατολή με την άνευ προηγουμένου προέλαση ακραίων ισλαμικών δυνάμεων στο Ιράκ, τη Συρία και τον Λίβανο.
· Με δηλώσεις της χτες, η Ισραηλινή ηγεσία εξέφρασε την λύπη της για τον θάνατο των τριών νέων και δεσμεύθηκε να φέρει τους υπαίτιους ενώπιων της Δικαιοσύνης. Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος, κ. Σίμον Πέρες δήλωσε ότι: "Η αποφασιστικότητά μας στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία θα ενισχυθεί και θα εγγυηθούμε ότι δολοφονική τρομοκρατία αυτού τους είδους δεν θα τολμήσει να επανεμφανισθεί."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση