GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκκενώθηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τρίπολη

Οι ΗΠΑ προχώρησαν σήμερα στην εκκένωση της πρεσβείας τους στη Λιβύη μεταφέροντας προσωρινά το προσωπικό της στην Τυνησία, απ΄όπου θα...


Οι ΗΠΑ προχώρησαν σήμερα στην εκκένωση της πρεσβείας τους στη Λιβύη μεταφέροντας προσωρινά το προσωπικό της στην Τυνησία, απ΄όπου θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ, εξαιτίας της κλιμάκωσης των συγκρούσεων ανάμεσα σε αντίπαλες πολιτοφυλακές στην Τρίπολη, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η απομάκρυνση του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας υπογραμμίζει την επιδείνωση της κατάστασης στον τομέα ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Λιβύης ύστερα από δύο εβδομάδες συγκρούσεων ανάμεσα σε πολιτοφυλακές στη νότια Τρίπολη, κοντά στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής πρεσβείας.
Στο προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ περιλαμβάνονται αμερικανοί πεζοναύτες που φυλάσσουν την πρεσβεία.
Η μεταφορά του προσωπικού έγινε από ξηράς με μαχητικά F-16 και ελικόπτερα Osprey να παρέχουν κάλυψη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας και προσθέτει ότι κατά την πεντάωρη διάρκεια μεταφοράς τους στην Τυνησία δεν σημειώθηκε κάποιο επεισόδιο.
Παράλληλα, η Τουρκία απομάκρυνε περίπου 700 Τούρκους εργαζόμενους στη χώρα, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στους δημοσιογράφους στην οικία του αμερικανού πρεσβευτή στο Παρίσι, πριν από την έναρξη των συνομιλιών για τη Μέση Ανατολή με τους ομολόγους του από την Τουρκία και το Κατάρ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση