GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίαιη διάλυση διαδήλωσης στο Κουβέιτ

Με τη βία διέλυσε η αστυνομία του Κουβέιτ τη συγκέντρωση εκατοντάδων διαδηλωτών αργά την Κυριακή, ενώ αυτοί... επιχειρούσαν να...




Με τη βία διέλυσε η αστυνομία του Κουβέιτ τη συγκέντρωση εκατοντάδων διαδηλωτών αργά την Κυριακή, ενώ αυτοί... επιχειρούσαν να μεταβούν από το Μεγάλο Τζαμί στο κύριο δικαστικό συγκρότημα για να απαιτήσουν την απελευθέρωση του επιφανούς πολιτικού της αντιπολίτευσης Μουσαλάμ αλ –Μπάρακ.

Μετά την προειδοποίηση προς τους διαδηλωτές ότι η πορεία τους ήταν παράνομη καθώς δεν είχαν λάβει ειδική άδεια η αστυνομία άνοιξε πυρ με βομβίδες καπνού για να διαλύσει τη συγκέντρωση, ανέφερε ένας μάρτυρας μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι αρχές του Κουβέιτ ανακοίνωσαν ήδη από την Παρασκευή ότι θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα κατά «οποιασδήποτε ενέργειας διαταραχής και βίας», αφότου η αστυνομία διέλυσε μια ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας όπου, σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες, έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων και έκλεισαν τους δρόμους.

Ο Αλ –Μπαράκ κατηγορείται για προσβολή του δικαστικού σώματος και η ακροαματική διαδικασία για τον πρώην βουλευτή έχει οριστεί για τη Δευτέρα.

Ο πολιτικός ο οποίος αντλεί θερμή υποστήριξη από μερικές εκ των ισχυρών φυλών του Κουβέιτ, καταδικάστηκε και το 2013 σε φυλάκιση για εξύβριση του εμίρη.

Η σύλληψή του και η καταδίκη του είχαν και τότε προκαλέσει σειρά διαδηλώσεων. Αργότερα πάντως ο Αλ- Μπαράκ αθωώθηκε.

Το Κουβέιτ πετρελαιοπαραγωγός χώρα του ΟΠΕΚ και σύμμαχος των ΗΠΑ, επιτρέπει μια σχετικά μεγαλύτερη πολιτική ελευθερία από ότι άλλες χώρες του Αραβικού Κόλπου. Έχει έντονη δραστηριότητα του Τύπου και εκλεγμένο κοινοβούλιο, αλλά εσχάτως έχει απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 20 ατόμων χωρίς άδεια.

Η αναταραχή στη χώρα ξέσπασε το 2012, μετά την απόφαση του εμίρη, Σείχ Σαμπάχ αλ- Αχμέντ αλ- Σαμπάχ να αλλάξει τον εκλογικό νόμο πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση