GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Περί αξιολογήσεων του κυρίου Βορίδη"

Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ «Πρέπει να ξέρετε κύριε Βορίδη ότι η ικανότητα προσωπικού  κρίνεται κα...



Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

«Πρέπει να ξέρετε κύριε Βορίδη ότι η ικανότητα προσωπικού  κρίνεται κατά την πρόσληψη του και όχι κατά τις υπηρεσιακές κρίσεις του. Και ότι οι απολύσεις δεν γίνονται με αξιολόγηση αλλά για συγκεκριμένους λόγους από πειθαρχικά συμβούλια.

«Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Βορίδης και θα έλεγα σχεδόν όλη η κυβέρνηση, αγνοούν τι εστί η ορθή αξιολόγηση, και ούτε ίσως θα ενδιαφέρονται να μάθουν».

Κύριοι Βουλευτές,

Άκουγα σήμερα τον κ. Βορίδη, τον μέγα νάρκισσο αστέρα του κ. Σαμαρά (όμοιος ομοίω αεί πελάζει) να «επαίρεται» για την αξιολόγηση του νοσηλευτικού προσωπικού που προστάζει η τρόικα και εκτελεί ο κ. Βορίδης με προφανείς σκοπούς που ο κ. Βορίδης επιμελώς προσπαθεί να αποκρύψει.

Με βάση λοιπόν την επί σειράν ετών πρακτική και όχι θεωρητική μου εμπειρία, ενημερώνω τον κ. Βορίδη και όλους τους ομοίους του ότι:

1. Η αξιολόγηση δεν γίνεται ανά άτομο ή συλλήβδην πχ για τους υπαλλήλους μιας ειδικότητα σε όλη τη χώρα που υπηρετούν σε διάφορες επί μέρους αυτοτελείς υπηρεσίες (με επιμέρους προϊσταμένους κτλ)

2. Η αξιολόγηση πρέπει να γίνεται ανά σύνολο ανθρώπων που αποτελούν μία μονάδα εργασίας και με έναν τον ίδιο επικεφαλής όλων προϊστάμενο.

3. Η αξιολόγηση που στηρίζεται σε βαθμολογία, ή σε Α, Β, Γ, Δ κτλ από τον άμεσο προϊστάμενο μιας ομάδας ή από άλλους, δεν οδηγεί πουθενά.

4. Η αξιολόγηση που στηρίζεται στα τυπικά μόνον προσόντα είναι πάντα λανθασμένη (πχ παλαιά στο ΚΑΤ υπεβιβάσθη σε υποδιευθυντή ο πλέον άξιος από Δ/ντης κλινικής, τέως επιμελητής του παλαιού Καθηγητή Χαρτοφυλακίδη - τότε στην Ελλάδα σχεδόν καθόλου δεν εδίδοντο διδακτορικά, που εκαλείτο και στις ΗΠΑ για διαλέξεις, ο αείμνηστος άνθρωπος και εξαιρετικός γιατρός Βασίλης Νικολαΐδης με έναν άλλον που είχε διδακτορικό)

5. Η αξιολόγηση πρέπει να έχει μοναδικό σκοπό να κατατάξει τους εργαζομένους μιας συγκεκριμένης ομάδας κατά γενικότερη αξία, 1ος, 2ος, 3ος, 100ος κτλ και όχι με το ποιοι είναι κάτω από τη βάση για να τους απολύσεις άσχετε κ. Βορίδη.

6. Την αξιολόγηση μια ομάδας δεν την κάνει ένας αλλά κατά περίπτωση ορισμένοι.

7. Και για το καταλάβετε, κύριε Βορίδη, παρ’ όλον ότι είστε παντογνώστης (το ίδιο θα λέγατε ίσως και για μένα, πλην ομιλώ με την εμπειρία μου) υποθέστε ότι πρόκειται να κριθούν οι του βαθμού 2 μιας συγκεκριμένης ομάδας για το ποιοι θα προαχθούν στον βαθμό 1.

8. Τότε την αξιολόγηση την κάνουν οι άνω του 2 μαζί με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας κατατάσσοντας του κρινόμενους του βαθμού 2 κατά σειρά αξίας. Δηλαδή πχ, πρώτος ο Γιάννης, δεύτερος ο Κώστας, κτλ τελευταίος ο Νίκος.

9. Και αυτό κ. Βορίδη δεν σημαίνει ότι ο τελευταίος Νίκος είναι για πέταμα. Που μπορεί πχ να είναι ένα πολύ καλό στέλεχος.

10. Παρόμοια και κατά περίπτωση η συνολική αξιολόγηση πρέπει να γίνεται ανά συγκεκριμένη τοπική ομάδα ανθρώπων από τον προϊστάμενο της ομάδας και τα κατά περίπτωση στελέχη της ομάδας που γνωρίζουν το προσωπικό.

11. Και που θα το κατατάσσουν κατά γενικότερη αξία και όχι για να το απολύσουν.

12. Πρέπει να ξέρετε, κύριε Βορίδη, ότι η ικανότητα προσωπικού κρίνεται κατά την πρόσληψη του και όχι κατά τις υπηρεσιακές κρίσεις του.

13. Και ότι οι απολύσεις δεν γίνονται με αξιολόγηση αλά για συγκεκριμένους λόγους από πειθαρχικά συμβούλια.

Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Βορίδης και θα έλεγα σχεδόν όλη η κυβέρνηση, αγνούν τι εστί η ορθή αξιολόγηση, και ούτε ίσως θα ενδιαφέρονται να μάθουν.

Αφού η «αξιολόγηση» είναι το πρόσχημα για τις διατασσόμενες από την τρόικα απολύσεις του έτερου αστέρα του κ. Σαμαρά (και πάλιν όμοιος ομοίω αεί πελάζει), του κ. Κυριάκου.

Που «πάντα ήθελε συρρίκνωση», ή μάλλον κατάργηση του δημοσίου για να δοθεί στους ημετέρους τους κάθε δραστηριότητά του.

Ώστε να μην μείνει τίποτα στο κράτος ως εκέκραξε παλαιότερα ο φίλος μου κ. Γεωργιάδης, ο θεωρητικά μέγας Ελληνιστής αλλά στην πράξη ο συγκαταργών βάναυσα και απάνθρωπα το Ελληνικό έθνος, «σώζοντας» το.

Κρίμα αγαπητέ Άδωνη που απογοήτευσες κάθε ένα που είχε πιστέψει στην φιλοπατρία σου και έγινες το πειθήνιο εκτελεστικό όργανο του κ. Σαμαρά. Ή επί το ορθόν της τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση