GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε χαμηλό πενταετίας ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης πριν από σχεδόν πέντε χρόνια μειώθηκε τον Ιούλιο ο ετήσιος π...

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης πριν από σχεδόν πέντε χρόνια μειώθηκε τον Ιούλιο ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη, αναδεικνύοντας περαιτέρω τους κινδύνους αποπληθωρισμού που έχει επισημάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) έδειξαν ότι ο πληθωρισμός τον Ιούλιο αναμένεται να διαμορφωθεί στο 0,4% από 0,5% τον Ιούνιο.

Η προηγούμενη χαμηλότερη επίδοση του πληθωρισμού (0,1%) είχε καταγραφεί τον Οκτώβριο του 2009. Ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός –που δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας, των τροφίμων, του καπνού και του αλκοόλ– παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,8% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν κατά 1% έναντι αύξησης 0,1% τον Ιούνιο, ενώ οι τιμές των υπηρεσιών ήταν αυξημένες 1,3% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Η ΕΚΤ μείωσε τα επιτόκια και ανακοίνωσε ένα μπαράζ άλλων μέτρων τον Ιούνιο για να διοχετευθεί χρήμα στην υποτονική οικονομία της Ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμη να δράσει και πάλι, εάν οι πληθωριστικές προσδοκίες επιδεινωθούν σε σχέση με τη σημερινή προοπτική.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει την επόμενη Πέμπτη και οι αναλυτές αναμένουν ότι δεν θα προχωρήσει σε άλλες αλλαγές της πολιτικής της, καθώς υπάρχουν μηνύματα από μέλη του Συμβουλίου ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αποτιμηθεί η επίπτωση των τελευταίων μέτρων της στην πραγματική οικονομία.

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία μειώθηκε στο 0,8% τον Ιούλιο από 1% τον προηγούμενο μήνα, λίγες ημέρες μετά τον τονισμό από την κεντρική τράπεζα της (Μπούντεσμπανκ) της ανάγκης να αυξηθούν οι μισθοί στη χώρα.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση