GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξομάλυνση της λειτουργίας των τραπεζών στη Βουλγαρία

Σήμερα, η Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να μειώσει το βασικό επιτόκιο από 0,05% σε 0,03%. Σύμφωνα με την ΒΝΒ, το συνολικό ενεργητ...



Σήμερα, η Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να μειώσει το βασικό επιτόκιο από 0,05% σε 0,03%. Σύμφωνα με την ΒΝΒ, το συνολικό ενεργητικό των εμπορικών τραπεζών στη Βουλγαρία διαμορφώθηκε σε 90 δισεκατομμύρια λέβα (περίπου 45 δισ. ευρώ) τέλη Μαΐου.

Την εκτόνωση της κρίσης που προκλήθηκε στο τραπεζικό σύστημα, την περασμένη εβδομάδα, "βλέπει" και η ημερήσια οικονομική εφημερίδα Capital Daily, σε ανάλυση της οποίας τονίζεται ότι "η Δευτέρα 30η Ιουνίου, υπήρξε ήρεμη μέρα για το τραπεζικό σύστημα της Βουλγαρίας. Οι ουρές χάθηκαν από την First Investment Bank, δεν υπήρχε ένταση και σε άλλες τράπεζες".

Στην ανάλυση, με τίτλο "Η Βουλγαρία θα στηρίξει τη FIBank και το τραπεζικό τομέα με 3,3 δισεκατομμύρια λέβα", η εφημερίδα επισημαίνει ότι παράγοντες-κλειδιά για τη γρήγορη εκτόνωση της κρίσης ήταν η ενιαία στάση των πολιτικών δυνάμεων υπέρ της σταθεροποίησης των τραπεζών και της εγγύησης των αποταμιεύσεων, όπως και η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το αίτημα της βουλγαρικής κυβέρνησης να στηρίζει με ειδική πιστωτική γραμμή 3,3 δισ. λέβα τις εμπορικές τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση