GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Δεν αμφισβητείται ο Βενιζέλος"

«Δεν υπάρχει κανένα «κίνημα αμφισβήτησης» του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ» δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Δημήτρης ...



«Δεν υπάρχει κανένα «κίνημα αμφισβήτησης» του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ» δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Δημήτρης Καρύδης...
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Karfitsa ξεκαθαρίζει πως στο συνέδριο του Οκτωβρίου δεν θα υπάρξουν διεργασίες κορυφής, αλλά στη βάση της κοινωνίας.

"Δεν υπάρχει κανένα «κίνημα αμφισβήτησης» του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αυτά είναι στη φαντασία κάποιων.
Η μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει μεταξύ των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, κινήσεων άλλα και προσωπικοτήτων του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς είναι ζωτική για το μέλλον της χώρας. Η συζήτηση αυτή δεν αφορά καρέκλες και οφίτσια αλλά την πολιτική ανασυγκρότηση των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της κεντροαριστεράς της ευθύνης.
Το ιδρυτικό συνέδριο της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης στο τέλος Οκτώβριου, είναι μια μεγάλη ευκαιρία προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν μιλούμε βέβαια για διεργασίες κορυφής, αλλά στη βάση της κοινωνίας με πρόσκληση για αυτοοργάνωση των πολιτών, με σεβασμό βέβαια στην αυτονομία και την αυτοτέλεια όλων των δυνάμεων και με σχέσεις ισοτιμίας" αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Καρύδης.

Για τον Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι "είναι ένα κορυφαίο ιστορικό στέλεχος της Παράταξης. Στον αγώνα που δίνουμε για μια Ελλάδα που θα κατακτήσει πάλι την οικονομική ανάπτυξη, την αξιοπρέπεια, την κοινωνική συνοχή και κυρίως την προστασία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών τον θέλουμε δίπλα μας γιατί η δικαίωση αυτής της μεγάλης προσπάθειας δικαιώνει και τον ίδιο".

Για τον Ευ. Βενιζέλο σχολίασε πως "τα τελευταία χρόνια ανέλαβε να βγάλει το «φίδι από τη τρύπα» μην υπολογίζοντας το προσωπικό πολιτικό του κόστος".

"Στην εποχή των μεγάλων αντιφάσεων, του διχασμού, του τυφλού φανατισμού, και του λαϊκισμού, έγινε ο «σάκος του μποξ» από μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Απέδειξε όμως ότι δεν είναι εύκολος αντίπαλος γιατί έχει την αλήθεια με το μέρος του και μεγάλες αντοχές στη μάχη αυτή για τη έξοδο της χώρας από την κρίση και την προστασία των πολιτών" συμπλήρωσε με νόημα.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με ανεξάρτητους βουλευτές όπως την κ. Μάρκου ή τον κ. Οικονόμου, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως "οι πόρτες της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης είναι ανοικτές για όλους, όσοι ανήκουν στο χώρο της κεντροαριστεράς και έχουν τις ίδιες αγωνίες για την προοπτική ανασυγκρότησης της".

Τέλος δεν θέλησε να μπει σε ονοματολογία τον διάδοχο της Μαρίας Δαμανάκη στη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρκούμενος να σχολιάσει πως "Η συζήτηση αφορά αυστηρά τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση