GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δείτε πώς "τιμούν" τον άνθρωπο που παραλίγο να χάσει τη ζωή του στο δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ήταν ένας από τους "πρωταγωνιστές" στο τραγικό δυστύχημα με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που συγκλόνισε το πανελλήνιο και ...



Ήταν ένας από τους "πρωταγωνιστές" στο τραγικό δυστύχημα με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που συγκλόνισε το πανελλήνιο και στοίχισε τη ζωή στον γιατρό και Διευθυντή του ΕΚΑΒ Δ. Βουρβαχάκη και τον διασώστη και πρόεδρο των εργαζομένων στην Κρήτη Β. Κελαράκη.

Ο οδηγός του μοιραίου ασθενοφόρου, ο οποίος βγήκε από το φλεγόμενο όχημα, έχοντας τραυματιστεί σοβαρά στα άκρα, κ. Νίκος Μυρωδιάς, ενάμιση χρόνο περίπου μετά το ατύχημα που σημάδεψε τη ζωή του, έπεσε θύμα αυτή τη φορά της ολιγωρίας του κράτους.

O άνθρωπος που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του στο ασθενοφόρο και από ότι φαίνεται έλαβε ως ανταμοιβή την αχαριστία, εμπιστεύτηκε την ιστορία του στο Flashnews.gr, μια ιστορία που προκαλεί οργή και ερωτηματικά.

Ο κ. Μυρωδιάς έχει υποβληθεί σε 5 συνολικά χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ στο αριστερό του πόδι έχει τοποθετηθεί ειδικό μηχάνημα για να μπορεί να περπατά με πατερίτσες. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει μέχρι τώρα, όσον αφορά την αποκατάσταση των τραυμάτων που του προκάλεσε το δυστύχημα της 12ης Δεκεμβρίου.

Προκειμένου όμως να υποβληθεί σε αυτές τις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις, έλαβε αναρρωτική άδεια 17 μηνών, όσο δηλαδή του αναλογεί για τα χρόνια υπηρεσίας του στο ΕΚΑΒ.
Η άδεια τελείωσε και την περασμένη Παρασκευή 18/7 επέστρεψε στη δουλειά του, όχι σαν οδηγός αλλά σε θέση γραφείου.
Όμως, ακόμα και η μετακίνησή του στην υπηρεσία, είναι ένας μικρός καθημερινός Γολγοθάς καθώς αναγκάζεται να μετακινείται με ταξί, αφού δεν οδηγεί, και με τις πατερίτσες, προκειμένου να φτάσει στο χώρο εργασίας του.
Όπως μας εξηγεί ο κ Μυρωδιάς, πριν από μερικά χρόνια υπεβλήθη σε μεταμόσχευση, λόγω ενός προβλήματος υγείας και έχει ποσοστό αναπηρίας 70%.
Πριν λήξει η αναρρωτική του άδεια, θα έπρεπε να περάσει από Επιτροπή για να αξιολογηθεί με τα νέα δεδομένα, το ποσοστό αναπηρίας του και να λάβει αναπηρική σύνταξη.

Όμως οι επιτροπές αυτές έχουν καθυστερήσει με αποτέλεσμα ο ίδιος να υπόκειται σε μια ταλαιπωρία που προφανώς δεν αξίζει σε κανέναν, πόσο μάλλον σε έναν άνθρωπο που υπηρετώντας το ΕΚΑΒ, λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του.
Αυτό που ζητάει ο Νίκος Μυρωδιάς είναι το αυτονόητο. Να περάσει από Επιτροπή, όπως θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη.
Φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο δεν είναι και τόσο αυτονόητο για το κράτος πρόνοιας που βρίσκεται εδώ και χρόνια σε αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση