GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μουντιάλ: Η ώρα των προημιτελικών

Η αυλαία της φάσης των 8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014 ανοίγει την Παρασκευή (4/7) με δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια. Τα...



Η αυλαία της φάσης των 8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014 ανοίγει την Παρασκευή (4/7) με δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια.
Τα δύο ζευγάρια παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για «μάχες» εθνικών ομάδων από την ίδια ήπειρο οι οποίες αμφότερες κρίνονται ιδιαίτερα αμφίρροπες. Η διοργανώτρια Βραζιλία δεν έχει πείσει σε καμία περίπτωση ότι είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση της κούπας, την ώρα που η Κολομβία έχει εντυπωσιάσει, ενώ στο άλλο παιχνίδι η Γερμανία και η Γαλλία έχουν παρουσιάσει καλές επιθετικές επιδόσεις, αλλά και σοβαρά κενά στο αμυντικό κομμάτι.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, στο θρυλικό «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο η Γαλλία θα κοντραριστεί με τη Γερμανία σ' ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι. Μάλιστα οι δύο αντίπαλοι έχουν παίξει στο παρελθόν ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια όλων των εποχών. Ήταν το Μουντιάλ του 1982 στην Ισπανία όταν μετά από έναν επεισοδιακό ημιτελικό που έληξε 3-3 στην παράταση, η Δυτική Γερμανία τότε είχε προκριθεί με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι. Οι εποχές σίγουρα έχουν αλλάξει, αλλά απόψε οι δύο αντίπαλοι θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν το εισιτήριό τους για τον ημιτελικό. Η Γερμανία ίσως έχει ένα μικρό προβάδισμα, αν και προβλημάτισε με την απόδοσή της στον αγώνα με την Αλγερία. Από την άλλη και η Γαλλία μετά την εντυπωσιακή παρουσία της στη φάση των ομίλων, απογοήτευσε κόντρα στη Νιγηρία, αλλά κατόρθωσε χάρη σε δύο γκολ μετά το 75' να νικήσει 2-0 και να προκριθεί.

Στο δεύτερο παιχνίδι, η γηπεδούχος Βραζιλία θα παλέψει στο γήπεδο της Φορταλέζα με την Κολομβία για μία θέση στην τετράδα. Συνολικά στην ιστορία τους, οι δύο αντίπαλοι έχουν παίξει 25 φορές με τη «σελεσάο» να μετράει 15 νίκες, οκτώ παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ μόλις δύο φορές έχουν βγει χαμογελαστοί από το γήπεδο οι «καφετέρος». Αν η κόντρα ήταν... προσωπική, όλοι θα ασχολούνταν με τις επιδόσεις του Νεϊμάρ και του αντίπαλου δέους... Χάμες Ροντρίγκεζ. Ο δεύτερος είναι ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ μέχρι τώρα με πέντε γκολ, ενώ ο Νεϊμάρ έχει βρει τον δρόμο για τα δίχτυα σε τέσσερις περιπτώσεις. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν έχει δείξει να έχει τις δυνατότητες για να κάνει τη ζημιά στο συγκρότημα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι... Στον προηγούμενο γύρο η Βραζιλία έφτασε μέχρι τη διαδικασία των πέναλτι για να αποκλείσει τη μαχητική Χιλή, ενώ η Κολομβία πραγματοποιώντας σαφώς πειστικότερη εμφάνιση νίκησε 2-0 την Ουρουγουάη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ροντρίγκεζ της Μονακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση