GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αδυνατούν να φτάσουν στο σημείο της συντριβής οι ειδικοί

Oι συγκρούσεις που μαίνονται στην ανατολική Ουκρανία ανάγκασαν τους διεθνείς ειδικούς να εγκαταλείψουν τα σχέδια τους, για δεύτερη σ...


Oι συγκρούσεις που μαίνονται στην ανατολική Ουκρανία ανάγκασαν τους διεθνείς ειδικούς να εγκαταλείψουν τα σχέδια τους, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, να μεταβούν στο σημείο όπου καταρρίφθηκε το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών προκειμένου να διεξάγουν έρευνες, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι και φιλορώσοι αντάρτες.
Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι τα μέλη του που ταξίδευαν μαζί με Αυστραλούς και Ολλανδούς ειδικούς αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα της επαρχίας Ντονέτσκ για «λόγους ασφαλείας».
Ο ηγέτης των ανταρτών Βλαντίμιρ Αντιουφέγεφ δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Ντονέτσκ ότι οι αυτονομιστές που συνόδευαν την ομάδα των ειδικών στο σημείο της συντριβής βρέθηκαν μπροστά σε μάχες και γύρισαν πίσω.
Νωρίτερα σήμερα, οι ολλανδικές αρχές είχαν επιβεβαιώσει ότι οι ιατροδικαστές και αστυνομικοί από την Ολλανδία και την Αυστραλία που ήθελαν να μεταβούν στο σημείο της συντριβής είχαν αναγκαστεί να επιστρέψουν καθώς ακούγονταν «εκρήξεις» σε κοντινό σημείο.
Ο στρατός εισήλθε σε πόλεις πλησίον του τόπου της συντριβής

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι εισήλθαν σε πολλές πόλεις που τελούσαν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών και οι οποίες βρίσκονται κοντά στο σημείο της συντριβής του Μπόινγκ των Malaysia Airlines, ενώ ανέκτησαν τον έλεγχο ενός στρατηγικής σημασίας λόφου που βρίσκεται σε κοντινό σημείο.
Οι στρατιώτες εισήλθαν στις πόλεις Σαχτάρσκ και Τόρεζ, στο ανατολικό Ντονέτσκ και ανέκτησαν τον έλεγχο του λόφου Σαβούρ-Μογκουίλα διευκρίνισαν οι ουκρανικές δυνάμεις σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσαν. Οι συγκρούσεις συνεχίζονταν επίσης στο Σνιτζνέ, σε κοντινή απόσταση, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ο λόφος «Σαβούρ Μογκουίλα συνιστά ένα στρατηγικής σημασίας ύψωμα στα σύνορα των περιοχών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ και εκείνου του Ροστόφ στη Ρωσία, απ’ όπου οι τρομοκράτες βάλλουν εναντίον των Ουκρανών στρατιωτών και κάποιων χωριών, κυρίως του Μαρινίβκα» υπογράμμισε η ουκρανική προεδρία σε μία χωριστή ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίσει εάν ενδεχομένως υπάρχουν θύματα.
Βόρεια του Ντονέτσκ, οι ουκρανικές δυνάμεις επίσης ανέφεραν ότι ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης Ντεμπαλτσέβε και ενίσχυσαν τη στρατιωτική τους παρουσία με στόχο την «απελευθέρωση» του προπυργίου των ανταρτών Γκορλίβκα.
Επίσης, ανέφεραν ότι εισήλθαν στην πόλη Λουτουγκινέ στην περιοχή του Λουχάνσκ.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση