GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπ. Κερέ: Μεγάλη η πρόοδος του ελληνικού τραπεζικού τομέα

Στην ανάγκη συνεπούς υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων ως τον μόνο δρόμο για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, αναφέρετ...



Στην ανάγκη συνεπούς υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων ως τον μόνο δρόμο για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, αναφέρεται σε  συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Μπενουά Κερέ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

«Οι σημαντικές προσαρμογές που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής έχουν επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να εισέλθει σε μια νέα φάση, να μεταβεί, δηλαδή, από τη σταθεροποίηση στην ανάκαμψη» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κερέ.

Προσθέτει επίσης, πως είναι σημαντικό επί του παρόντος, να διασφαλιστεί ότι η χώρα θα παραμείνει προσηλωμένη στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, με σκοπό να μειωθεί η ανεργία και να επιτευχθεί διατηρήσιμη ανάπτυξη βασιζόμενη σε υγιή δημόσια οικονομικά, εξελίξεις που θα οδηγήσουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων των πολιτών.

Αναφερόμενος στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, σημειώνει πως έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία τέσσερα δύσκολα χρόνια, καθώς σε μεγάλο βαθμό ανασυγκροτήθηκε ενώ ανακεφαλαιοποιήθηκαν και οι τράπεζες.

«Οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πλέον ανάγκη έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA), καθώς έχουν κατορθώσει να αποκτήσουν πρόσβαση στις διεθνείς αγορές» σημειώνει ο κ. Κερέ.

Χαρακτηρίζει ενθαρρυντικές αυτές τις εξελίξεις και προσθέτει πως τώρα αναμένονται τα αποτελέσματα της συνολικής αξιολόγησης των τραπεζών που διενεργεί η ΕΚΤ, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στα τέλη Οκτωβρίου.

Ως κυριότερη πρόκληση για το μέλλον, χαρακτηρίζει ο κ. Κερέ την αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος ΕΛΛ+0,36% έχει ήδη ανακοινώσει διάφορες πρωτοβουλίες για το ζήτημα αυτό. Η αλλαγή της νοοτροπίας ορισμένων οφειλετών οι οποίοι, αν και έχουν τη δυνατότητα, δεν εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση του προβλήματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση