GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρουκέτες με στόχο την Ιερουσαλήμ

Τέσσερις ρουκέτες ερρίφθησαν από τη Λωρίδα της Γάζας με στόχο την Ιερουσαλήμ, εκ των οποίων δύο αναχαιτίστηκαν πάνω από την πόλη και...


Τέσσερις ρουκέτες ερρίφθησαν από τη Λωρίδα της Γάζας με στόχο την Ιερουσαλήμ, εκ των οποίων δύο αναχαιτίστηκαν πάνω από την πόλη και οι δύο άλλες έπεσαν σε υπαίθρια περιοχή, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.
Μία από τις ρουκέτες έπεσε κοντά στον εβραϊκό οικισμό Μααλέ Αντουμίμ στην ανατολική Ιερουσαλήμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, και μια άλλη έπεσε κοντά σε μια ισραηλινή στρατιωτική φυλακή κοντά στη Ραμάλα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.
«Τέσσερις ρουκέτες ερρίφθησαν εναντίον της Ιερουσαλήμ, δύο εξ αυτών έπεσαν σε υπαίθρια περιοχή και δύο αναχαιτίστηκαν», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν την Ιερουσαλήμ λίγη ώρα αφού στην πόλη ήχησαν οι σειρήνες του συναγερμού της αεράμυνας.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες που ηχούν οι σειρήνες στην Ιερουσαλήμ. Οι σειρήνες ήχησαν επίσης στον εβραϊκό οικισμό Μααλέ Αντουμίμ και μια έκρηξη ακούστηκε στη Ραμάλα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
«Να τερματίσει την ισραηλινή επίθεση»

Οι χώρες του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) ζήτησαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να «τερματίσει την ισραηλινή επίθεση» στη Λωρίδα της Γάζας, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 80 Παλαιστίνιοι.
Η έκκληση αυτή έγινε μετά το πέρας μιας συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του OIC που πραγματοποιήθηκε στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας την ώρα που στη Νέα Υόρκη το Συμβούλιο Ασφαλείας εξέταζε τρόπους για την αποκλιμάκωση της νέας κρίσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
Σε ανακοίνωσή του ο OIC αναφέρει ότι επιφόρτισε μια υπουργική επιτροπή να διεξάγει επαφές σε διεθνές επίπεδο ώστε «να τερματιστούν οι ισραηλινές επιθέσεις» εναντίον των Παλαιστινίων.
Από την πλευρά του ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι επεσήμανε ότι η κυβέρνησή του διεξάγει επαφές «ώστε να τερματιστεί η ισραηλινή επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού».
Συνομιλία Πούτιν – Νετανιάχου
Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε «απαραίτητο τον άμεσο τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης» στη Γάζα μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Η συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών, που αφορούσε «τη γρήγορη επιδείνωση της κατάστασης» στη Λωρίδα της Γάζας και το νότιο Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του ισραηλινού πρωθυπουργού, διευκρίνισε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση