GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατάληψη στρατιωτικής βάσης στη Συρία

Οι μαχητές του ισλαμικού κράτους κατέλαβαν χθες Σάββατο μία σημαντική βάση του συριακού στρατού στη βόρεια Συρία, όμως αναγκάστ...



Οι μαχητές του ισλαμικού κράτους κατέλαβαν χθες Σάββατο μία σημαντική βάση του συριακού στρατού στη βόρεια Συρία, όμως αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από την περιοχή όπου είναι το κοίτασμα φυσικού αερίου του Σάαρ στο κέντρο της χώρας, έπειτα από αιματηρές μάχες.

Στην επαρχία Ράκα, προπύργιό του στη Συρία, «το ισλαμικό κράτος έθεσε υπό τον έλεγχό του τη Μεραρχία 17», μετά την υποχώρηση του στρατού την Παρασκευή το βράδυ, δήλωσε ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Πλέον, ο στρατός κρατά μόνο δύο θέσεις στην επαρχία αυτή.

Από την έναρξη της επίθεσης του ΙΚ εναντίον της βάσης τα ξημερώματα της Πέμπτης, τουλάχιστον 16 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις μάχες και 19 ακόμη έχασαν τη ζωή τους σε μία διπλή επίθεση αυτοκτονίας, ενώ τουλάχιστον 50 εκτελέστηκαν, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι μάχες αυτές ήταν η πρώτη τόσο ευρεία σύγκρουση μεταξύ του ΙΚ και του συριακού στρατού.

«Κάποιοι από τους εκτελεσμένους στρατιώτες αποκεφαλίστηκαν, με τα κεφάλια και τα σώματά τους να εκτίθενται στη Ράκα», σημείωσε ο Άμπντελ Ράχμαν. Οι τζιχαντιστές ανέβασαν στο Twitter κάποιες φωτογραφίες των αποκεφαλισμένων σορών των στρατιωτών.

Στην επαρχία Χομς, μάχες σημειώθηκαν μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και του ΙΚ για τον έλεγχο του κοιτάσματος φυσικού αερίου του Σάαρ, το οποίο είχαν καταλάβει οι ισλαμιστές στις 17 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον στρατό και το Παρατηρητήριο, ο στρατός ανακατέλαβε το κοίτασμα και τους γύρω λόφους, έπειτα από μία ημέρα συγκρούσεων.

Ο Άμπντελ Ράχμαν έκανε λόγο για «απώλειες ζωών και από τις δύο πλευρές», ενώ ο στρατός επισήμανε ότι σκότωσε «μεγάλο αριθμό τρομοκρατών».

Μία εβδομάδα νωρίτερα, περισσότεροι από 270 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί – κυβερνητικοί μαχητές, αλλά και φρουροί και εργαζόμενοι--, η πλειονότητα των οποίων εκτελέστηκαν από το ΙΚ, μία από τις χειρότερες ωμότητες στις οποίες έχει επιδοθεί η ριζοσπαστική αυτή οργάνωση, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι ισλαμιστές και οι δυνάμεις του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ συγκρούονται, επίσης, από την Πέμπτη και στην επαρχία Χάσακα, όπου το ΙΚ προελαύνει, θέτοντας υπό τον έλεγχό του «μεγάλο μέρος ενός συντάγματος» του στρατού, επισήμανε η ίδια πηγή.

Στην επαρχία Χαλέπι, τουλάχιστον 30 στρατιώτες και μέλη φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών σκοτώθηκαν σε ενέδρα του ΙΚ τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.

Ανεξάρτητα από τους τζιχαντιστές, συνεχίζονται οι μάχες και μεταξύ των εξεγερμένων και του στρατού.

Στην πόλη του Χαλεπιού, 15 πολίτες, εκ των οποίων έξι παιδιά, σκοτώθηκαν από οβίδες που έριξαν οι αντάρτες εναντίον συνοικιών της πόλης που είναι υπό τον έλεγχο του στρατού, γεγονός που προκάλεσε την απάντηση των συριακών δυνάμεων, οι οποίες εξαπέλυσαν επιδρομές στις συνοικίες των εξεγερμένων.

Στην ίδια επαρχία, ένα παιδί σκοτώθηκε από τη συντριβή ενός ελικοπτέρου του στρατού, το οποίο κατερρίφθη πάνω από τον καταυλισμό παλαιστίνιων προσφύγων Νάιραμπ, που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση