GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο στόχαστρο Νετανιάχου (και) το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Εν μέσω των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, στο στόχαστρο του Μπενιαμίν Νετανιάχου μπήκε (και) το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν Ο ...


Εν μέσω των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, στο στόχαστρο του Μπενιαμίν Νετανιάχου μπήκε (και) το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προέβλεψε σήμερα ότι κάθε συμφωνία με την Τεχεράνη, η οποία θα επιτρέπει τη δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου, θα είναι «καταστροφική».
«Αυτό θα είναι μια καταστροφή για τις ΗΠΑ και για ολόκληρο τον κόσμο» υπογράμμισε ο Νετανιάχου σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Fox News Sunday.
«Θα είναι μια κακή συμφωνία εάν οι Ιρανοί μπορέσουν να διατηρήσουν υλικά εμπλουτισμού και τη δυνατότητα επαρκούς εμπλουτισμού τους προκειμένου να μπορέσουν να κατασκευάσουν μια βόμβα, και να αφήνουν τους επιθεωρητές που βρίσκονται εκεί να τους εμπιστεύονται» για το γεγονός ότι δεν φθάσουν ποτέ σε αυτό το σημείο, υπογράμμισε ο ίδιος.
«Θα είναι μια πολύ κακή συμφωνία» επανέλαβε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Μάλιστα, προέβλεψε ότι αυτό θα είναι «χειρότερο από το να μην υπάρξει καμία συμφωνία».
«Ελπίζω πραγματικά ότι αυτό δεν θα συμβεί. Θα πρόκειται για μια καταστροφική εξέλιξη, καθώς η Μέση Ανατολή διανύει περίοδο κρίσης, η κατάσταση είναι χαοτική, οι χειρότεροι μαχητές, οι σιίτες και οι εξτρεμιστές σουνίτες ανταγωνίζονται μεταξύ τους» επισήμανε ο Νετανιάχου.
«Εάν κάποιος από αυτές τις πλευρές καταλήξει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, τίποτα πια δεν θα πάει καλά».
Επιπλέον, ο Νετανιάχου χαρακτήρισε «φάρσα» τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ο οποίος δήλωσε ότι η Τεχεράνη δεν ενδιαφέρεται να κατασκευάσει ένα ατομικό όπλο.
«Το Ιράν δεν επιδιώκει πυρηνικό οπλισμό»
«Θα δεσμευτώ στα πάντα και σε ο,τιδήποτε μπορεί να παράσχει αξιόπιστες εγγυήσεις στη διεθνή κοινότητα για το γεγονός ότι το Ιράν δεν επιδιώκει (να αποκτήσει) πυρηνικό οπλισμό, καθώς δεν είναι αυτό το θέμα».
Αυτό είπε ο Ζαρίφ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC την Παρασκευή στη Βιέννη και μεταδόθηκε σήμερα.
«Αυτό το θεωρώ αστείο» αντέδρασε ο Νετανιάχου σε μια δεύτερη συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
«Το Ιράν έχει επενδύσει περιουσίες, ίσως περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, ή ακόμα σχεδόν 200 δισεκατομμύρια δολάρια, για να κατασκευάσει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους που χρησιμοποιούνται μόνο για πυρηνικά όπλα και για να οικοδομήσει υπόγειες πυρηνικές εγκαταστάσεις για πυρηνικά όπλα» τόνισε.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση