GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Οι οπαδοί της ΧΑ μας στοχοποιούν" καταγγέλουν οι φωτορεπόρτερς

Στις ανακριτίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κατέθεσαν σήμερα οι δυο φωτογράφ...


Στις ανακριτίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κατέθεσαν σήμερα οι δυο φωτογράφοι που δέχθηκαν επίθεση έξω από το Εφετείο την περασμένη παρασκευή κατά τη μεταγωγή του Νίκου Μιχαλολιάκου στο ανακριτικό γραφείο, προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής.
Οι δυο φωτορεπόρτερ δέχθηκαν επίθεση από συγκεντρωμένα μέλη του ναζιστικού κόμματος και ενώ προσπαθούσαν να κάνουν την δουλειά τους. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν και οι δυο και ο ένας εξ αυτών να οδηγηθεί στον Ερυθρό Σταυρό. Μετά το περιαστικό, οι δυο φωτογράφοι κλήθηκαν για κατάθεση από τους μάρτυρες.
Έτσι, σήμερα κατέθεσαν στις κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου για το γεγονός, ενώ κατάθεση έδωσαν στις ανακρίτριες δυο αυτόπτες μάρτυρες αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος.
Σε δήλωσή του μετά την κατάθεσή τους στις ανακρίτριες ο κ. Λώλος ανέφερε ότι προσκόμισε φάκελο με επιπλέον στοιχεία και περιστατικά επιθέσεων μελών του κόμματος προς τους λειτουργούς του Τύπου που αποδεικνύουν ότι οι δημοσιογράφοι έχουν στοχοποιηθεί.
Ο κ. Λώλος κατήγγειλε και άλλα περιστατικά επιθέσεων σε βάρος φωτορεπόρτερ και οπερατέρ, όπως στην περίπτωση της επίθεσης Κασιδιάρη όταν είχε αφεθεί ελεύθερος από τους ανακριτές στην Ευελπίδων, της επίθεσης οπαδών της ΧΑ στο εφετείο όταν είχε γίνει γνωστή η προφυλάκιση των Γερμενή – Ηλιόπουλου, όπου είχαν πετάξει μπουκάλι με νερό στη ρεπόρτερ της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Ακόμη, ο κ. Λώλος κατήγγειλε περιστατικά με λεκτικές απειλές και βιντεοσκοπήσεις φωτορεπόρτερ από οπαδούς της Χρυσής Αυγής αλλά και στοχοποίηση των φωτογράφων. Τέλος, έκανε λόγο για «παρουσία-απουσία» της αστυνομίας που όπως υποστήριξε, παραμένει απαθής σε τέτοιου είδους γεγονότα.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση