GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζωή - κόλαση για τις γυναίκες πρόσφυγες από τη Συρία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Κόλαση φαίνεται πως είναι η ζωή των γυναικών προσφύγων που προέρχονται από τη Συρία, όπως αναφέρει σχετική έκθεση της Ύπατης Αρ...



Κόλαση φαίνεται πως είναι η ζωή των γυναικών προσφύγων που προέρχονται από τη Συρία, όπως αναφέρει σχετική έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη μεγάλος αριθμός γυναικών που έχασαν τους άνδρες τους στη διάρκεια του εμφυλίου διατρέχουν μεγάλους κινδύνους για να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και τη σεξουαλική παρενόχληση.

Ένας στα τέσσερα συριακά νοικοκυριά που έχουν στηθεί σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Αίγυπτο, το Λίβανο το Ιράκ και την Ιορδανία έχει επικεφαλής γυναίκα σημειώνει ο ΟΗΕ, γεγονός που μεταφράζεται σε 145.000 άτομα που διατρέχουν αυτούς τους κινδύνους.

Οι γυναίκες αυτές έχασαν τους συζύγους τους στον πόλεμο και διέφυγαν, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωπες με τη φτώχεια, απειλές για την ασφάλειά τους και διακρίσεις επειδή είναι χωρίς άνδρα, δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες.

Μόνο μία στις πέντε από τις γυναίκες αυτές βρίσκει δουλειά με πληρωμή, ενώ η πλειοψηφία των των μητέρων που έχουν γίνει πρόσφυγες και έχουν χάσει το σύντροφό τους, εξαρτάται πλήρως από την οικονομική βοήθεια του ΟΗΕ.

Τα παιδιά τους συχνά στέλνονται να δουλέψουν για να συνεισφέρουν στο οικογενειακό εισόδημα, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν την εκπαίδευση που πρέπει, ενώ πολλές από τις γυναίκες αισθάνονται ανασφαλείς στις χώρες που τις φιλοξενούν.

Το πρόβλημα αυτό φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα σοβαρό στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία που πραγματοποίησε εμπεριστατωμένες συνεντεύξεις με 135 τέτοιες γυναίκες, καθώς και με εκπροσώπους οργανώσεων αρωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση