GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων ψήφισε για τον Παλαιστινιακό Λαό

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 24/07/2014, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα αλληλεγγύης για το...



Το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 24/07/2014, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό Λαό...
«Το τελευταίο διάστημα η ανθρωπότητα γίνεται καθημερινά μέσα από τις οθόνες των τηλεοράσεων μάρτυρας της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού από τις δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού κράτους. Οργή και αποτροπιασμό προξενούν τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός κατοχής σε βάρος αμάχων Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και εκατοντάδες παιδιά και βρέφη. Στόχος τους έγινε ακόμα και το Νοσοκομείο στη Γάζα.

Ταυτόχρονα, προκαλεί αγανάκτηση η ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ στους εγκληματίες πολέμου του Ισραήλ. Για μια ακόμα φορά το αίμα ενός λαού γίνεται οικοδομικό υλικό για να χτίσουν οι ισχυροί της γης βάσεις προνομίων στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής. Ο κίνδυνος για μια γενικευμένη πολεμική σύγκρουση στην περιοχή είναι ορατός και άμεσος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων:
· εκφράζει αμέριστη αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης και καλούμε τους δημότες μας να κινητοποιηθούν ώστε να δυναμώσει το κύμα καταδίκης ενάντια στο Ισραήλ.
· καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων κατά του άμαχου πληθυσμού της Παλαιστίνης με αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων αμάχων και κυρίως παιδιών.
· Καταγγέλλει την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ για την απαθή στάση τους απέναντι στην εγκληματική επίθεση των Ισραηλινών δυνάμεων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων απαιτεί:
· Απ’ την ελληνική κυβέρνηση και τη Βουλή των ελλήνων να καταδικάσουν το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.
· Να σταματήσει η Ελλάδα κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.
· Να ενεργοποιηθούν οι Διεθνείς Οργανισμοί με τις μεγάλες δυνάμεις και να σταματήσουν άμεσα τη σφαγή του άμαχου πληθυσμού.
· Να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι και τα παλαιστινιακά εδάφη από τους εποίκους και το στρατό κατοχής.
· Να κατοχυρωθεί το ανεξάρτητο και κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967.
· Να επιβληθούν κυρώσεις στο κράτος του Ισραήλ για τις εγκληματικές του πράξεις»

3 σχόλια

  1. Μπραβο παιδια.
    Εμεις με τον ανεκδιηγητο Ανδρεα Παπανδρεου στις δεκαετιες του 70 και 80 λυσαμε το προβλημα της Νικαραγουας κατεβαινωντας στους δρομους καθε μερα.
    Σειρα σας τωρα να λυσετε το Παλεστινιακο αφου πιστευω οτι εχετε λυσει ολλα τα δικα σας.
    Π.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασφαλώς η κοινωνία μας αντιμετιζει πολλα και μεγάλα προβλήματα. Σίγουρα ομως κανένα απο τα "δικά μας" προβλήματα δεν μπορει να συγκριθεί με με έναν λαό που σφαγιάζεται. Σεβασμός τουλαχιστον στις μανάδες της Παλαιστινης που κλαίνε κάθε μέρα τα παιδιά και τα βρέφη τους που γίνονται λιώμα κάτω απο τους πυραύλους και τις βόμβες του Ισραήλ.... Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε ξέρω αν ο Αντρεας Παπανδρέου ήταν ανεκδιήγητος ή οχι. Αντιλαμβάνομαι ομως πολύ καλά ποσό αναίσθητος μπορει να γίνει ο Π.Κ. μπροστα στη δυστυχία των εκατοντάδων αμάχων και παιδιών που σφαγιάζονται καθημερινα απ την Ισραηλινή πολεμική μηχανή αλλά σίγουρα ειναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και καταριέται την ΤΡΟΙΚΑ και τη Μερκελ και αναζητεί διεθνή συμπαράσταση για τη μείωση του μισθού του... ΑΙΣΧΟΣ.!!!! Νικήτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση