GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμφωνία ΕΚΤ-Σερβίας για εντοπισμό πλαστών ευρώ

Συμφωνία συνεργασίας για την πρόληψη και τον εντοπισμό της κυκλοφορίας πλαστών ευρώ στη Σερβία υπέγραψαν χθες στη Φρανκφούρτη ο πρόε...


Συμφωνία συνεργασίας για την πρόληψη και τον εντοπισμό της κυκλοφορίας πλαστών ευρώ στη Σερβία υπέγραψαν χθες στη Φρανκφούρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι και η διοικητής της Σερβικής Κεντρικής Τράπεζας (NBS), Γιοργκοβάνκα Ταμπακόβιτς.
Η ΕΚΤ θα γνωστοποιήσει στην NBS τις τεχνικές προδιαγραφές των αυθεντικών χαρτονομισμάτων ευρώ, καθώς και την κατάταξη των πλαστών. Αντίστοιχα η NBS θα παρέχει στην ΕΚΤ πληροφορίες σχετικά με τις νέες πλαστογραφίες και μηνιαίες εκθέσεις σχετικά με όλα τα πλαστά ευρώ που εντοπίζονται στη Σερβία.
Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία μεταξύ ΕΚΤ και NBS από την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών της Σερβίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η συμφωνία υπεγράφη στη διάρκεια του πρώτου -σε υψηλό επίπεδο- πολιτικού διαλόγου ανάμεσα στα δύο θεσμικά όργανα, ο οποίος ξεκίνησε στην Φρανκφούρτη την Δευτέρα 14 Ιουλίου.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση