GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απολογήθηκε ο Μακρυγιαννάκης για τη φοροδιαφυγή

Ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί οποιοσδήποτε περιοριστικός όρος, “έφυγε” χθες από το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, ο καθηγητής μ...



Ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί οποιοσδήποτε περιοριστικός όρος, “έφυγε” χθες από το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, ο καθηγητής μαιευτικής Αντώνης Μακρυγιαννάκης, ο οποίος απολογήθηκε για τις πράξεις της παθητικής δωροδοκίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και μεγάλης κλίμακας φοροδιαφυγή.

Σε βάρος του καθηγητή, μετά την δικογραφία που σχηματίστηκε από το ΣΔΟΕ, για το ποσό των 3.261.307 ευρώ που βρέθηκαν στο λογαριασμό του και φέρεται ότι δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και η υπόθεση ανατέθηκε σε ειδική ανακρίτρια.

Η απολογία
Ο καθηγητής μαιευτικής εμφανίστηκε χθες ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας, συνοδευόμενος από την δικηγόρο του κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μακρυγιαννάκης αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες και κατέθεσε έναν μεγάλο φάκελλο με εκτενέστατο απολογητικό υπόμνημα, αλλά και έγγραφα που υποστηρίζει ότι ενισχύουν τους ισχυρισμούς του.
Ο καθηγητής, μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι, έχει πληρώσει για όλα εισοδήματα που απέκτησε την τελευταία 10ετία, τον αναλογούντα φόρο, και μάλιστα πριν την υποβολή της σχετικής μηνύσεως από το ΣΔΟΕ.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου να περάσουν μάρτυρες της υπόθεσης, ανάμεσά τους και γιατροί, συνάδελφοι του καθηγητή, οι οποίοι έχουν λάβει κλήση για να καταθέσουν, όσα γνωρίζουν για την υπόθεση.
“Προσκομίσαμε ουσιώδη έγγραφα”

Σε δήλωσή της η δικηγόρος του καθηγητή, Αλεξάνδρα Σπανάκη, τόνισε τα εξής:
“παρά το ότι ασκήθηκε δίωξη για μεγάλης κλίμακας φοροδιαφυγή, παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ο εντολέας μου προσήλθε στην ειδική ανακρίτρια, έδωσε εξηγήσεις, προσκόμισε όλα τα ουσιώδη έγγραφα, αποδεικτικά των ισχυρισμών του και η κ. Ανακρίτρια, με την σύμφωνη γνώμη της κ. Εισαγγελέως έκρινε ότι δεν έπρεπε να του επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.

Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την αντιμετώπιση του από τους δικαστές αυξημένου κύρους που έκριναν τα ως άνω. Σημειωτέον ότι ήδη, το Διοικητικό Εφετείο έχει ακυρώσει δια των αποφάσεών του τα επιβληθέντα από την αρμόδια ΔΟΥ, πρόστιμα του Κ.Β.Σ”.

Με απόφαση των αρμόδιων πειθαρχικών οργάνων, ο κ. Μακρυγιαννάκης έχει απαλλαγεί των καθηκόντων του, ως διευθυντή της γυναικολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, μέχρι η Δικαιοσύνη να αποφανθεί για τα φορολογικά ζητήματα που αντιμετωπίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση