GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι φορολογούμενοι θα λαμβάνουν το «χαράτσι» με e-mail

Με e-mail θα αποστέλλει το Υπουργείο Οικονομικών το «χαράτσι» από δω και πέρα αφήνοντας πίσω τους λογαριασμούς της ΔΕΗ... Οι φ...



Με e-mail θα αποστέλλει το Υπουργείο Οικονομικών το «χαράτσι» από δω και πέρα αφήνοντας πίσω τους λογαριασμούς της ΔΕΗ...
Οι φορολογούμενοι θα αρχίσουν να λαμβάνουν μέσα στην εβδομάδα με ηλεκτρονικό μήνυμα το ποσό που είναι υπόχρεοι να πληρώνουν στο κράτος βάση της ακίνητης περιουσίας τους.

Η διαδικασία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έως τώρα και η πρώτη δόση να εξοφληθεί ως τα τέλη Ιουλίου, όμως προέκυψαν καθυστερήσεις στον υπολογισμό του φόρου και δόθηκε παράταση ενός μήνα στην εξόφληση. Τώρα η πρώτη δόση θα καταβληθεί στις 31 Αυγούστου.
Η καθυστέρηση έφερε και μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις από την αλλαγή του τρόπου ενημέρωσης όμως, καθώς εφ” εξής οι φορολογούμενοι θα εξοφλούν το «χαράτσι» σε πέντε και όχι έξι δόσεις. Ο λογαριασμός λοιπόν θα έρχεται αισθητά αυξημένος.
Ωφελημένοι από τις νέες προβλέψεις στον φόρο βγαίνουν όσοι έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ καθώς έγιναν εκπτώσεις στους συντελεστές φορολόγησης.
Μεγαλύτερη θα είναι η επιβάρυνση των ιδιοκτητών αγροτεμαχίων. Αντίθετα από τον φόροαπαλλάσσονται κτηνοτροφικά και αγροτικά κτίσματα, αλλά και κτίσματα που δεν έχουν κανενός είδους σκεπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση