GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «H Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να συγχωρεί»

H Εκκλησία είναι υποχρεωμένη, εκ της φύσεως της, να συγχωρεί, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, απαντώντας σ...



H Εκκλησία είναι υποχρεωμένη, εκ της φύσεως της, να συγχωρεί, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, απαντώντας σε  αναφορά του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού ότι «ο Αρχιεπίσκοπος δίδει συγχωροχάρτια».

Ο Κύπριος Αρχιεπίσκοπος όπως κάθε χρόνο τέλεσε σήμερα τρισάγιο και στους τάφους των 22 καταδρομέων που μετείχαν στο πραξικόπημα και σκοτώθηκαν στο Πρεδρικό Μέγαρο στις 15 Ιουλίου 1974.

Αναφερόμενος στη σημερινή επέτειο του πραξικοπήματος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι «η μέρα αυτή σίγουρα είναι αποφράδα μέρα και ευχόμεθα ποτέ να μην ξανάρθουν τέτοια γεγονότα που δυστυχώς εμοίρασαν την πατρίδα μας και δεν ξέρουμε ο επίλογος ποίος θα είναι. Γι` αυτό χρειάζεται προσοχή, χρειάζεται ενότητα του λαού, χρειάζονται καθαρές σκέψεις να έχουν οι πάντες - και πολιτικοί και μη – ούτως ώστε να βγούμε από τα φοβερά αδιέξοδα και τα εθνικά και τα οικονομικά».

«Εμείς ως Εκκλησία θα μείνουμε σταθεροί σ` αυτήν την πορεία, μια πορεία δύο χιλιάδων χρόνων που η Εκκλησία ως μητέρα όλων στάθηκε δίπλα στο λαό μας και παρηγορούσε εκάστοτε και παραμύθιαζε αυτόν τον λαό και τον στήριζε ούτως ώστε να μείνει εδώ στη γη των πατέρων του», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «αυτή είναι η αποστολή της Εκκλησίας και αυτή τη γραμμή θα συνεχίσουμε αυστηρά μέχρι ότου ανατείλουν καλύτερες ημέρες, ελευθερωθεί η πατρίδα μας και πρυτανεύσει η δημοκρατία και η αγάπη σ` αυτόν τον τόπο».

Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού ότι «ο Αρχιεπίσκοπος δίδει συγχωροχάρτια», είπε ότι «η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη, εκ της φύσεως της, όποιος ζητήσει τη συγνώμη να την προσφέρει αφειδώλευτα».

«Όλοι κάνουμε λάθη. Όλοι κάνουμε αμαρτίες. Η Εκκλησία συγχωρεί. Εκείνος που θα ζητήσει μετάνοια, η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να προσφέρει τη μετάνοια και να τον αγκαλιάσει γιατί όλοι είμεθα παιδιά του Θεού. Αυτή η είναι η στάση της Εκκλησίας και εμείς ως υπεύθυνοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας δεν μπορούμε να έχουμε άλλη γραμμή. Αυτή είναι η γραμμή της Εκκλησίας», κατέληξε.

1 σχόλιο

  1. Οι αποζημιώσεις των πολεμιστών Κύπρου από τη 1η δίκη του 2003 ακόμα να δοθούν.
    Όσοι πολέμησαν για την πατρίδα βρίσκουν μπροστά τους τον Άρειο Πάγο και το ΣτΕ.
    Οι βουλευτές και οι δικαστικοί τα "παίρνουν" με όλες τις κυβερνήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση