GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα συνάντηση Κέρι με τον Iρανό ΥΠΕΞ

Συνάντηση με τον Iρανό ομόλογό του Τζαβάντ Ζαρίφ θα έχει σήμερα, για δεύτερη συναπτή ημέρα, ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζο...

Συνάντηση με τον Iρανό ομόλογό του Τζαβάντ Ζαρίφ θα έχει σήμερα, για δεύτερη συναπτή ημέρα, ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, προκειμένου να διαπιστώσει αν μπορεί να σημειωθεί πρόοδος προς την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης πριν από την καταληκτική προθεσμία της 20ής Ιουλίου.

Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν χθες για δύο ώρες στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα ανάμεσα στην Τεχεράνη και την ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και Κίνα).

Όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Κέρι θα «αξιολογήσει την πρόθεση του Ιράν να κάνει τις σημαντικές επιλογές που πρέπει».

Την Κυριακή, ο Κέρι είπε ότι υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες με το Ιράν για τον τρόπο περιορισμού της δυνατότητάς του παρασκευής πυρηνικού καυσίμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και μετά τις 20 Ιουλίου αν δεν επιτευχθεί πρόοδος εντός της εβδομάδας.

Νωρίτερα, ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ιράν επιμένει σε «ανεφάρμοστες και ανεπαρκείς» θέσεις.

Το Ιράν υποστηρίζει ότι εμπλουτίζει ουράνιο μόνο για ειρηνικούς σκοπούς και επιθυμεί την άρση των δυτικών κυρώσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση