GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποχωρεί το ευρώ δια χειρός… Ifo

Ενδείξεις ότι η ένταση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας αρχίζει να πλήττει την εμπιστοσύνη στη γερμανική οικονομία οδήγησαν το ευρώ κ...


Ενδείξεις ότι η ένταση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας αρχίζει να πλήττει την εμπιστοσύνη στη γερμανική οικονομία οδήγησαν το ευρώ κοντά σε χαμηλό επίπεδο 8 μηνών και ενίσχυσαν τις τιμές των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης.
Η έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου Ifo αποκάλυψε μεγάλη μείωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας ανησυχίες ότι μπορεί να κλονισθεί η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη μείωση του δείκτη που καταγράφει τη διάθεση χιλιάδων γερμανικών επιχειρήσεων και οι οικονομολόγοι του Ifo παραδέχθηκαν ότι αποτέλεσε έκπληξη η έκταση τη μείωσής του κατά τον Ιούλιο στις 108 από 109,7 μονάδες.
«Οι γεωπολιτικές εντάσεις έχουν επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία. Οι εταιρείες ήταν επίσης λιγότερο αισιόδοξες σχετικά με τις μελλοντικές επιχειρηματικές εξελίξεις». Το ευρώ υποχώρησε προς τα 1,34 δολάρια, ενώ τα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης ενισχύθηκαν, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν στην πιθανότητα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη στην οικονομία της περιοχής.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση