GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο «Σήφης» ο Κροκόδειλος στον «Independent» – Το ερπετό έχει ήδη γίνει… σουβενίρ!

Ο «Σήφης» ο Κροκόδειλος της Κρήτης έγινε… διεθνής, καθώς με την εμφάνισή του στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο ασχολήθηκε ακόμη και ο ξ...


Ο «Σήφης» ο Κροκόδειλος της Κρήτης έγινε… διεθνής, καθώς με την εμφάνισή του στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο ασχολήθηκε ακόμη και ο ξένος Τύπος και συγκεκριμένα ο «Independent».
Η βρετανική εφημερίδα αφιερώνει ολόκληρο άρθρο για τον παράξενο – απρόσκλητο «επισκέπτη», επισημαίνοντας ότι οι κάτοικοι είναι τόσο φοβισμένοι που δεν πλησιάζουν πλέον στην περιοχή.
Μάλιστα, ο «Independent» παρουσιάζει και ένα βίντεο που δείχνει τον κροκόδειλο της Κρήτης να κάνει τις βουτιές του στο Φράγμα Ποταμών.
Στο ρεπορτάζ δε, σημειώνεται ότι κτηματίες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την παρουσία του «Σήφη» στην περιοχή, καθώς έχουν εξαφανιστεί» από την περιουσία τους πάπιες και αρνιά. Η εφημερίδα επικαλείται και δηλώσεις κατοίκων της περιοχής όπως του Νικίστρατου Χαροκόπου, ο οποίος δηλώνει ότι οι ντόπιοι είναι ανάστατοι και φοβισμένοι καθώς αισθάνονται ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.
Επειδή όμως το νόμισμα δεν έχει ποτέ μία όψη, υπάρχουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και άνθρωποι που φέρεται να μην ενοχλούνται από τον κροκόδειλο. Αξίζει μόνο να σημειωθεί ότι ήδη τα καταστήματα της γύρω περιοχής που πωλούν σουβενίρ έχουν αναγνωρίσει στον κροκόδειλο ως τη νέα τοπική διασημότητα που θα τους αποφέρει κέρδη…
Κλείνοντας, η βρετανική εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του υπαλλήλου της περιφέρειας Βαγγέλη Μαμαγκάκη, ο οποίος ανέφερε πως είναι ασαφές πόσο χρονικό διάστημα βρίσκεται στο Φράγμα Ποταμών ο κροκόδειλος και περιέγραψε το πιθανότερο σενάριο για το πώς μπορεί να βρέθηκε εκεί: «Το πιο πιθανό είναι ότι το είχε κάποιος ως κατοικίδιο και όταν μεγάλωσε πολύ το άφησε στη λίμνη»
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση