GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτοιμοι για τον ανεφοδιασμό τους οι αστροναύτες του ISS

Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο ανεφοδιασμού Cygnus που εκτοξεύτηκε την Κυριακή έφτασε την Τετάρτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (IS...


Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο ανεφοδιασμού Cygnus που εκτοξεύτηκε την Κυριακή έφτασε την Τετάρτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για να ανεφοδιάσει με τρόφιμα και εξοπλισμό τους έξι αστροναύτες που βρίσκονται στον σταθμό.
Το διαστημόπλοιο ανέλαβε ο τηλεχειριζόμενος βραχίονας του ISS στις 13:36 (ώρα Ελλάδας) και η πλήρης πρόσδεσή του στον σταθμό επρόκειτο να έχει ολοκληρωθεί σε δύο ώρες, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA.
Το Cygnus εκτοξεύτηκε την Κυριακή από την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Orbital Sciences Corporation με τον πύραυλο φορέα Antares από το κοσμοδρόμιο στο νησί Ουάλοπς, στην Βιρτζίνια, ανατολικές ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι αστροναύτες αναμένεται να ανοίξουν τον αεροστεγή θάλαμο του διαστημοπλοίου Cygnus αύριο, αλλά ενδέχεται να μπορέσουν να το κάνουν ήδη από σήμερα αν η διαδικασία πρόσδεσης προχωρήσει πιο γρήγορα από αυτό που προβλέπεται.
Το μη επανδρωμένο αυτό διαστημόπλοιο μεταφέρει περισσότερα από 1.600 κιλά προμηθειών για τους αστροναύτες του ISS, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων και υλικού για το πλήρωμα και για την διεξαγωγή επιστημονικών πειραμάτων.
Η αποστολή αυτή που φέρει την ονομασία Orb-2 αποτελεί το δεύτερο διαστημικό ταξίδι που πραγματοποιεί επισήμως το διαστημόπλοιο Cygnus, το οποίο τέλεσε την πρώτη παράδοση φορτίου τον Ιανουάριο του 2014. Πρόκειται επίσης για την όγδοη πτήση που πραγματοποιεί η Orbital η οποία έχει συνάψει συμβόλαιο με την NASA.
Η Orbital Sciences και η SpaceX είναι οι δύο αμερικανικές ιδιωτικές εταιρείες που εξασφάλισαν σημαντικά συμβόλαια με την NASA για πολλές αποστολές προς τον ISS ύψους 1,9 δισεκατομμυρίου και 1,6 δισεκατομμυρίου δολαρίων αντίστοιχα.
Η NASA δεν μπορεί πλέον η ίδια να εφοδιάζει τον ISS μετά την διακοπή στα τέλη του 2011 του αντίστοιχου προγράμματός της με την αποστολή διαστημικών λεωφορείων, το οποίο διήρκεσε 30 χρόνια.
Για την αποστολή των αστροναυτών της στον ISS, η NASA εξαρτάται προς το παρόν εντελώς από τους ρωσικούς Σογιούζ με κόστος 70 εκατομμυρίων δολαρίων ανά αστροναύτη.
Ωστόσο πολλές ιδιωτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η SpaceX, ανταγωνίζονται αυτήν την στιγμή για να μπορέσουν να αναλάβουν αυτές την αποστολή των αστροναυτών στο προσεχές μέλλον.
Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση