GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κινητοποίηση ενάντια στα χημικά του πολέμου στη Μεσόγειo

Το κίνημα «ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» δημιουργήθηκε με σκοπό να αντισταθεί στην υδρόλυση των χημικών όπλων στη Με...



Το κίνημα «ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» δημιουργήθηκε με σκοπό να αντισταθεί στην υδρόλυση των χημικών όπλων στη Μεσόγειο Θάλασσα...
Το εγχείρημα σχεδιάστηκε εν αγνοία των λαών και θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον και τη ζωή μας.
Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, ο συντονισμός μας με το Παγκρήτιο Συντονιστικό και οι κοινές δράσεις με τα κατά τόπους κινήματα.

Το αμερικανικό πλοίο Cape Ray άρχισε ήδη την υδρόλυση των χημικών εν πλω , δυτικά της Κρήτης . H εξουδετέρωσή τους θα διαρκέσει περίπου 60 ημέρες, ενώ ο καιρός μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία. Για το γεγονός αυτό έχει ήδη εκφραστεί έντονη ανησυχία από επιστήμονες και περιβαλλοντικούς φορείς, καθώς -όπως είναι ήδη γνωστό- με κυματισμό άνω των 10 εκατοστών όλη η διαδικασία θα πρέπει να σταματά, λόγω κινδύνου ατυχήματος και διαρροής των χημικών στη θάλασσα της Μεσογείου!

O καθηγητής Ευάγγελος Γιδαράκος, επικεφαλής του εργαστηρίου Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων δήλωσε: «Σε κανέναν από τους φορείς δεν επετράπη ο έλεγχος. Η όλη επιχείρηση μετατράπηκε σε υπόθεση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού και ο επιστημονικός κόσμος μπήκε στο περιθώριο. Ακόμα και να συμβεί κάτι κακό, έχουν διασφαλίσει πως δεν θα το μάθουμε ποτέ…». Για άλλη μια φορά γινόμαστε πεδίο πειραμάτων , με την κάλυψη του ΟΗΕ αλλά και τη σιωπή και τη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης.

Η καταστροφική εξόρυξη στις Σκουριές Χαλκιδικής , το ξεπούλημα της ΔΕΗ, η ιδιωτικοποίηση του αιγιαλού, η παραχώρηση δασικών περιοχών και ιαματικών πηγών στους ιδιώτες δεν είναι δυνατό να μας αφήνουν αδιάφορους.

Το περιβάλλον , η υγεία , η ζωή μας αφορά όλους !

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Συντονιστικού της Κρήτης για

«παλλαϊκή πανελλαδική συστράτευση και κινητοποίηση που ξεκίνησε την Παρασκευή 11 Ιουλίου και θα κορυφωθεί με τον τριήμερο αποκλεισμό της βάσης στη Σούδα στις 19-21 Ιουλίου 2014».

Ως ενεργοί πολίτες της Φθιώτιδας, παίρνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται είτε είναι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων είτε κινήματα είτε μεμονωμένοι πολίτες να συναποφασίσουμε ισότιμα τις δικές μας δράσεις στο τριήμερο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων, 19-21 Ιουλίου και να εκφράσουμε αγωνιστικά την αντίθεσή μας στην εγκληματική για το περιβάλλον, την οικονομία, την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας, υδρόλυση των χημικών στη Μεσόγειο.

Συνάντηση ενημέρωσης και συντονισμού, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (οδός Λεωνίδου), την Πέμπτη 17.7.14, στις 8.30 μ.μ.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΧΗΜΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση