GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Γκάντι θα "στέκεται" έξω από το κοινοβούλιο της Βρετανίας

Ένας ανδριάντας του Μαχάτμα Γκάντι, της εμβληματικής μορφής των αγώνων για πολιτικά και ατομικά δικαιώματα στην Ινδία, θα ανεγε...



Ένας ανδριάντας του Μαχάτμα Γκάντι, της εμβληματικής μορφής των αγώνων για πολιτικά και ατομικά δικαιώματα στην Ινδία, θα ανεγερθεί έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων στο Λονδίνο.

Αυτό ανακοίνωσαν εξ ονόματος της Βρετανίας ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ και ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν, οι οποίοι επισκέπτονται την Ινδία στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον να αποκτήσει στενότερες σχέσεις στα πεδία του εμπορίου και των επενδύσεων με την κυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.

«Ως ο πατέρας της μεγαλύτερης δημοκρατίας του κόσμου, ήλθε ο καιρός ο Γκάντι να πάρει τη θέση του εμπρός στη μητέρα των Κοινοβουλίων», δήλωσε ο Όζμπορν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στο Μνημείο του Γκάντι στο Νέο Δελχί.

Ο ιστορικός ηγέτης του αγώνα της ανεξαρτησίας της Ινδίας είναι, πρόσθεσε ο Όζμπορν, «μια μορφή η οποία εμπνέει, όχι απλώς στη Βρετανία και στην Ινδία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ο Γκάντι, ο οποίος είχε σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, θεωρείται διεθνώς ένας από τους πιο σημαντικούς υπέρμαχους της διαμαρτυρίας με μη βίαια μέσα και της θρησκευτικής ανεκτικότητας.

Δολοφονήθηκε το 1948, μόλις μερικούς μήνες αφότου η χώρα του απέκτησε την ανεξαρτησία της.

Ο γλύπτης Φίλιπ Τζάκσον συμφώνησε να φιλοτεχνήσει το άγαλμα, το οποίο θα τοποθετηθεί στην Parliament Square, πλάι στα αγάλματα του Νέλσον Μαντέλα, του Αβραάμ Λίνκολν και του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν την άνοιξη, πριν από τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση εκατό ετών από την επιστροφή του Γκάντι στην Ινδία από τη Νότια Αφρική και το ξεκίνημα του αγώνα για την ανεξαρτησία της χώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση