GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο στόχαστρο η φοροδιαφυγή σε καύσιμα και offshore

Η επιτάχυνση των προσπαθειών στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στο σκέλος των καυσίμων και των offshore απασχόλησε σήμερα συνάντηση...


Η επιτάχυνση των προσπαθειών στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στο σκέλος των καυσίμων και των offshore απασχόλησε σήμερα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας Γιώργο Σούρλα.
Οι κ.κ. Χαρδούβελης και Σούρλας συζήτησαν για τις offshore εταιρείες και τη φοροαποφυγή του μεγάλου πλούτου που επιτυγχάνεται, μέσω των εταιρειών αυτών με τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας να προτείνει να εισαχθεί νομοθετική ρύθμιση που θα απαγορεύει τις τριγωνικές συναλλαγές με offshore εταιρείες, ώστε να υπάρχει πιο δίκαια φορολόγηση.
Στη συνάντηση αναγνωρίσθηκε ότι οι ρυθμίσεις και τα μέτρα για το λαθρεμπόριο και τη νοθεία στα καύσιμα άρχισαν ήδη να αποδίδουν, ωστόσο τονίσθηκε πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην επίσπευση των διαδικασιών για την υλοποίηση του ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου, διακίνησης και ποιότητας των καυσίμων. Ο κ. Σούρλας εστίασε στην εισαγωγή του μηχανισμού αυτού στα διυλιστήρια, στα οποία το μέτρο θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί ήδη από πενταετίας.
Τέλος, ως προς το θέμα των επιχειρηματικών δανείων ύψους 42 δισ. ευρώ, που βρίσκονται σε καθυστέρηση αποπληρωμής, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας επεσήμανε ότι είναι απαίτηση των πολιτών να ελεγχθούν ποια από αυτά χορηγήθηκαν χωρίς ή με ανεπαρκείς εγγυήσεις, ποιοι τα χορήγησαν και ποιοι τα πήραν, προκειμένου να διαπιστωθεί από τις αρμόδιες Αρχές, σε ποια οικονομική και κοινωνική κατάσταση βρίσκονταν τότε οι εμπλεκόμενοι και σε ποια σήμερα.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση