GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανανέωση ουσίας για την Porsche Cayenne

Οι άνθρωποι της Porsche αποκάλυψαν την ανανεωμένη εκδοχή της Cayenne, πριν από το επίσημο ντεμπούτο του Οκτωβρίου στην έκθεση τ...



Οι άνθρωποι της Porsche αποκάλυψαν την ανανεωμένη εκδοχή της Cayenne, πριν από το επίσημο ντεμπούτο του Οκτωβρίου στην έκθεση του Παρισιού...

Οι σχεδιαστές της εταιρείες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές στο εμπρόσθιο τμήμα της Cayenne, με τις σημαντικότερες να είναι ο ανασχεδιασμός της γρίλιας της μάσκας, του προφυλακτήρα, των φωτιστικών σωμάτων και του καπό, με το τελικό αποτέλεσμα να προσδίδει στην Cayenne περισσότερες «γωνίες».

Οι εκδόσεις Diesel, S και S E-Hybrid διαθέτουν προβολείς τεχνολογίας Bi-Xenon με φώτα ημέρας LED τεσσάρων σημείων. Η ναυαρχίδα Cayenne Turbo, πάλι, εξοπλίζεται με προβολείς LED με το σύστημα Porsche Dynamic Light System (PDLS).

Στο πίσω τμήμα της ανανεωμένης Cayenne, συναντάμε λεπτότερα φωτιστικά σώμα, ενώ στο συνολικό «remake» συμβάλουν ο νέος προφυλακτήρας και οι καινούργιες απολήξεις της εξάτμισης.


Η Porsche δεν έδωσε εικόνες από το εσωτερικό της ανανεωμένης Cayenne, εκεί που μας ενημερώνει πως υπάρχει ένα νέο πολύ-λειτουργικό σπορ τιμόνι με paddles αλλαγής ταχυτήτων, το οποίο προέρχεται από την 918 Spyder. Επιπλέον, έχουν τοποθετηθεί νέα πίσω καθίσματα, τα οποία προαιρετικά είναι θερμαινόμενα.

Βελτιωμένο είναι το σύστημα «auto stop-start function plus», όπως και η θερμική διαχείριση των κινητήρων, ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται ενεργά πτερύγια αέρα σε ένα SUV, κάτι που βελτιστοποιεί την αεροδυναμική και κατά συνέπεια την κατανάλωση. Νέα ρύθμιση διαθέτει και το σασί, με την Porsche να υπόσχεται ακόμα υψηλότερα επίπεδα άνεσης, δίχως να θυσιαστεί ο δυναμισμός της Cayenne.

Νέα προσθήκη στην γκάμα της Cayenne είναι η έκδοση S E-Hybrid. Χρησιμοποιεί το ίδιο παράλληλο plug-in hybrid σύστημα με την Panamera και αποτελείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 95 ίππων και ένα 3λιτρο V6 turbo μοτέρ βενζίνης. Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος είναι 416 ίπποι στις 5.500 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ροπή των 590 Nm επιτυγχάνεται στις 1.250-4.000 σ.α.λ.


Οι πιο πάνω τιμές επιτρέπουν στην υβριδική Cayenne να πραγματοποιεί το 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δλ., ενώ η τελική της ταχύτητα ανέρχεται σε 243 χλμ./ώρα. Η Porsche «υπόσχεται» πως η S E-Hybrid μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά με ταχύτητες έως και τα 126 χλμ./ώρα.

Αλλαγές υπάρχουν και στην Cayenne S, η οποία αφήνει πίσω της το ατμοσφαιρικό V8 μοτέρ των 4,8 λτ. και 400 ίππων, για ένα twin-turbo V6 σύνολο 3,6 λτ., η ισχύς του οποίου είναι 420 ίπποι.

Νέο είναι και το στάνταρ 8άρι αυτόματο κιβώτιο Tiptronic S, το οποίο επιτρέπει στην «S» να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 5,2 δλ. (5,1 με το προαιρετικό πακέτο Sport Chrono), ενώ η τελική ταχύτητα βρίσκεται στα 257 χλμ./ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση