GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η «αργεντίνικη» βραδιά του Αλέξη Tσίπρα...

Σε λάτιν (ποδοσφαιρικούς) ρυθμούς «χορεύει» ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δηλώνει οπαδός του Μέσι. Η επιθυμία του να βρεθεί η Αργεντινή στο ...

Σε λάτιν (ποδοσφαιρικούς) ρυθμούς «χορεύει» ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δηλώνει οπαδός του Μέσι. Η επιθυμία του να βρεθεί η Αργεντινή στο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου έγινε πραγματικότητα. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έζησε» τον δραματικό ημιτελικό με την Ολλανδία με παρέα φίλων και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Καρφωμένη στην τηλεόραση, η αντροπαρέα παρακολουθεί την εξέλιξη του δραματικού ημιτελικού της περασμένης Τετάρτης.
Το ραντεβού στο σπίτι του Κώστα Ησυχου, υπεύθυνου της εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγινε τυχαία, καθώς λίγοι γνωρίζουν ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αργεντινή. Στη σύναξη των ποδοσφαιρόφιλων συμμετείχαν παλιές δόξες των γηπέδων, ένας πανεπιστημιακός, δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μία οπαδός της Μπαρτσελόνα, η οποία απαθανάτισε την «ανδροπαρέα».

Στη συντροφιά βρέθηκαν ο Τάκης Λουκανίδης, ιστορική μορφή της δεκαετίας του ΄60, ως παίκτης της Δόξας Δράμας, του Παναθηναϊκού και του Αρη, ο γκολκίπερ του Αρη και της ΑΕΚ, Νίκος Χρηστίδης, ο Αργεντινός Χουάν Ραμόν Ρότσα που άφησε εποχή στον Παναθηναϊκό, ο επονομαζόμενος «ζογκλέρ» Χρήστος Αρδίζογλου του Απόλλωνα Αθηνών και της ΑΕΚ και ο Κύπριος στράικερ Μιχάλης Κωνσταντίνου που φόρεσε τη φανέλα του Ηρακλή, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Μαζί τους ο καθηγητής του Παντείου Γιάννης Κουζής, ο Νίκος Μάλλιαρης, υπεύθυνος ποδοσφαίρου του ΣΥΡΙΖΑ, και o οικοδεσπότης Κώστας Ησυχος. Σημείο αναφοράς της παρέας ήταν και ο Νίκος Χρηστίδης, καθώς, όπως και ο τερματοφύλακας Τιμ Κρουλ της Ολλανδίας μπήκε αλλαγή και έπιασε δύο πέναλτι (στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα), έτσι και εκείνος έχει επιστρατευτεί από τον προπονητή της ΑΕΚ Φ. Φάντροκ -το 1977- στο τέλος του αγώνα με την αγγλική ΚΠΡ. Απέκρουσε δύο πέναλτι και έστειλε την ΑΕΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ο Νίκος Χρηστίδης, παλιά δόξα της ΑΕΚ, αναλύει στον Αλέξη Τσίπρα τον τρόπο με τον οποίο ο τερματοφύλακας της Αργεντινής Ρομέρο έκρινε τον ημιτελικό.
Πολιτική και μπάλα


Τάκης Λουκανίδης, Νίκος Χρηστίδης, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Χρήστος Αρδίζογλου, Μιχάλης Κωνσταντίνου και ο Νίκος Μάλλιαρης, υπεύθυνος ποδοσφαίρου του ΣΥΡΙΖΑ, παρακολούθησαν μαζί το παιχνίδι.

Μεταξύ τυρού και αχλαδίου τα είπαν όλα -πολιτική και ποδόσφαιρο- ορισμένοι μάλιστα συνέδεσαν την τακτική των ομάδων με τη στρατηγική των κομμάτων στην πολιτική σκακιέρα. Ο Αλέξης Τσίπρας με ορισμένους από τους παλαίμαχους είχε συναντηθεί στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, στο στάδιο της Νήαρ Ηστ της Καισαριανής, το οποίο είχε φιλοξενήσει το τουρνουά ποδοσφαίρου «Ούγκο Τσάβες», με αφορμή την πρώτη επέτειο από τον θάνατό του. Τότε οι βετεράνοι έβαλαν ξανά τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια όπως ο Ν. Μάλλιαρης, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο Νίκος Σαργκάνης, ο Ηλίας Ατματζίδης και ο Σάββας Κωφίδης.



Από μια τέτοια βραδιά δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το φαγητό, στη διάρκεια του οποίου η παρέα μίλησε αρκετά και για πολιτική.

Δηλωμένος οπαδός της Μπαρτσελόνα (και του Παναθηναϊκού), ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε τον χρόνο να ανταλλάξει «ποδοσφαιρικές» κουβέντες και με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, μόλις πριν από λίγες μέρες, στο περιθώριο του Συνεδρίου του Economist.
Κοινό σημείο των δύο ανδρών η αγάπη για το λατινοαμερικάνικο ποδόσφαιρο και η επιθυμία τους να βρεθεί στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Αργεντινή. Μάλιστα, είχαν συμφωνήσει πως αν περάσει η Ολλανδία, τότε θα πάνε για... μπάνιο. «Αν νικήσει η Ολλανδία, είναι προτιμότερο να πάμε στη θάλασσα», είπαν με νόημα...

Ο Αλέξης Τσίπρας στο μακρινό ταξίδι που έκανε σε Βραζιλία και Αργεντινή -τον Δεκέμβριο του 2012- είχε πάρει και ένα απροσδόκητο δώρο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον αντιπρόεδρο της Αργεντινής Αρμάντο Μπουντού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλαβε ως δώρο μια φανέλα της Εθνικής Αργεντινής, τη φανέλα με το 10 που φορά ο Λιονέλ Μέσι! Για να κατανοήσει κανείς το πάθος του Αλέξη Τσίπρα για το ποδόσφαιρο, λέγεται πως μετά την πρώτη φωτογραφία που δεσπόζει στο κινητό του με τους δύο γιους του, ακολουθεί εκείνη των παικτών της Μπαρτσελόνα από την έδρα της ομάδας στο γήπεδο «Καμπ Νου».

Οποτε βρεθεί στο εξωτερικό, εφόσον του δίνεται η δυνατότητα, περνάει από το γήπεδο της εκάστοτε πόλης με την ευκαιρία ενός αγώνα. Οπως έκανε τον Δεκέμβριο του 2013, όταν κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο είχε πάει στο γήπεδο για να δει τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος έπαιζε τότε στη Φούλαμ. Μάλιστα, ο διεθνής ποδοσφαιριστής τον είχε βάλει να καθίσει στην εξέδρα των επισήμων μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση