GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tην αποφυλάκιση Μπούκουρα εισηγούνται δύο εισαγγελείς

Tον δρόμο της εξόδου από τη φυλακή του βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, προφυλακισμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, «ανοίγουν» δύο εισαγγε...

Tον δρόμο της εξόδου από τη φυλακή του βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, προφυλακισμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, «ανοίγουν» δύο εισαγγελικές προτάσεις, που εισηγούνται την αντικατάσταση της κράτησης του κατηγορουμένου.

Ο βουλευτής, που έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή μετά την απαγγελία κατηγορίας για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης εναντίον του, πλέον αναμένει την τελική κρίση του Συμβουλίου Εφετών, που θα αποφανθεί με βούλευμά του, αν ο κ. Μπούκουρας θα είναι, ή όχι, το επόμενο διάστημα ελεύθερος.

Η πρώτη εισαγγελική πρόταση για τον βουλευτή προς το δικαστικό συμβούλιο είναι της εισαγγελέως Αικατερίνης Ψύρη, η οποία ζητά να γίνει τυπικά και ουσιαστικά δεκτή η αίτηση που υπέβαλε ο κ. Μπούκουρας για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης. Η εισαγγελέας προτείνει, αντί της προφυλάκισης, την καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ και την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ευνοϊκή για τον κατηγορούμενο βουλευτή είναι επίσης και η πρόταση που υπέβαλε στο συμβούλιο που θα κρίνει την παράταση, ή μη, της κράτησης του κ. Μπούκουρα ενόψει συμπλήρωσης του πρώτου εξαμήνου κράτησης, η εισαγγελέας κ. Στεφανάτου. Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να μη συνεχιστεί η κράτηση και σε αντικατάσταση να του επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο Στάθης Μπούκουρας είναι ο πρώτος από τους προφυλακισμένους βουλευτές για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής για τον οποίο κατατέθηκαν θετικές στην αποφυλάκιση εισαγγελικές προτάσεις.

Όλοι οι προσωρινά κρατούμενοι συνάδελφοι του κ. Μπούκουρα που κατέθεσαν προς κρίση ανάλογα αιτήματα είτε έχουν «λάβει» ήδη αρνητικές απαντήσεις από τους εφέτες των δικαστικών συμβουλίων, είτε αναμένουν την κρίση των αυμβουλίων με απορριπτικές εισαγγελικές προτάσεις.

Συγκεκριμένα, αρνητικό είναι το Συμβούλιο Εφετών, με το υπ. αριθμ. 1354 βούλευμά του, στο αίτημα που υπέβαλε ενόψει συμπλήρωσης εξάμηνης κράτησης, ο βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος για αποφυλάκισή του. Το βούλευμα διέταξε την παράταση της κράτησης του.

Οι αντίστοιχες προσφυγές των προφυλακισμένων βουλευτών Νίκου Κούζηλου και Γιώργου Γερμενή οδεύουν προς τελική κρίση στο συμβούλιο με εισαγγελικές προτάσεις που ζητούν να παραμείνουν στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι.

Τέλος, με αρνητική εισαγγελική εισήγηση θα αποφανθεί το συμβούλιο και για το αίτημα του βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση, που ζητά την αντικατάσταση του περιοριστικού όρου της κατ' οίκον κράτησης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση