GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

TUI: Ρεκόρ Βρετανών τουριστών φέτος στην Ελλάδα

Της Στεφανίας Σούκη H γερμανική TUI προβλέπει νούμερα ρεκόρ εφέτος για την Ελλάδα, 2 εκατομμύρια και πλέον τουρίστες αναμένο...



Της Στεφανίας Σούκη

H γερμανική TUI προβλέπει νούμερα ρεκόρ εφέτος για την Ελλάδα, 2 εκατομμύρια και πλέον τουρίστες αναμένονται από τη Μεγάλη Βρετανία, η ισπανική αεροπορική Iberia επιστρέφει στην Αθήνα, η Sky Express πραγματοποιεί από χθες καινούρια δρομολόγια από και προς Βόλο, για Ηράκλειο, Μύκονο, Μυτιλήνη και Σαντορίνη, η έτερη αεροπορική Τransavia αυξάνει επίσης τις διαθέσιμες θέσεις για την Ελλάδα και έπεται συνέχεια.

Έστω κι αν τα νούμερα για τον τουρισμό εφέτος σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τα προβλήματα ρευστότητας για τους ίδιους τους ξενοδόχους παραμένουν, ενώ η χώρα μας προβλέπεται ότι θα φιλοξενήσει εφέτος έναν αριθμό 20 εκατ. τουριστών, από τους οποίους «οι περισσότεροι θα έλθουν κατά τους θερινούς μήνες έως το Σεπτέμβριο», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Ρέτσο, δεδομένου ότι το μεγάλο στοίχημα της εποχικότητας δεν έχει ακόμη κερδηθεί για τον ελληνικό τουρισμό. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους για τις κάθε άλλο παρά… καλές πρακτικές μερίδας Ελλήνων ξενοδόχων με τις υπέρμετρες αυξήσεις των τιμών που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα με τους επίσημους φορείς να επιμένουν ότι «δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ Ελλήνων και ξένων και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ούτε από τις έγκαιρες κρατήσεις μέσω Ίντερνετ. Αντίθετα, διαφοροποίηση μπορεί να υπάρξει λόγω της προ-αγοράς από τους tour operators των δωματίων στα ξενοδοχεία για πιο πολλά δωμάτια (σ.σ. οι εφετινές αυξήσεις σε αυτά τα πακέτα διαμορφώθηκαν από 1,5% έως 2% σύμφωνα με τους ξενοδόχους). Από εκεί και πέρα ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης διαμορφώνει τις τιμές για τα πλεονάζοντα δωμάτια, ενώ οι προορισμοί της Μυκόνου και της Σαντορίνης έχουν καθιερωθεί ως πιο πολυτελείς προορισμοί».

Πάντως, ακόμη και αν τα νούμερα ανόδου του ελληνικού τουρισμού διατηρηθούν στα σημερινά, θετικά επίπεδα και το τουριστικό ρεύμα προς τον προορισμό της Αθήνας επίσης συνεχίσει να είναι ανοδικό, θα χρειασθεί τουλάχιστον μία τριετία προκειμένου τα ξενοδοχεία της ελληνικής πρωτεύουσας να βγουν από το ‘’κόκκινο’’, λόγω των συσσωρευμένων ζημιών τους. Παρ'όλ’ αυτά, όπως επισημαίνουν οι ξενοδόχοι, επενδύσεις όπως αυτές του Ιδρύματος Νιάρχου στο Δέλτα Φαλήρου, το νέο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πρώην Φιξ, η ανακαίνιση της Εθνικής Πινακοθήκης κ.τ.λ. είναι νέα δεδομένα για την πόλη που σίγουρα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανοδική πορεία της ελληνικής πρωτεύουσας.

Τα θετικά μηνύματα

Στα θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό συγκαταλέγονται σίγουρα η επιστροφή και η αύξηση των διαθέσιμων θέσεων από πλευράς των αεροπορικών: Στο πλαίσιο αυτό η Ιberia, η οποία είχε διακόψει τις πτήσεις προς την Αθήνα στις αρχές Νοεμβρίου του 2013, ξεκινά και πάλι πτήσεις από τον ΔΑΑ με προορισμό τις πόλεις της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης. Τον Ιούλιο η Iberia θα πραγματοποιεί οκτώ πτήσεις τη βδομάδα από την Αθήνα, οι τρεις εκ των οποίων θα γίνονται από τη θυγατρική της, Iberia Express. Τα δρομολόγια αναμένεται να αυξηθούν τον Αύγουστο, ενώ το χειμώνα, θα πετάει τρεις φορές την εβδομάδα από την Αθήνα στη Μαδρίτη.

Αντίστοιχα κατά 60%, στις 453.000 αύξησε τις θέσεις της από και προς την Ελλάδα για το 2014 η transavia.com, μέλος του ομίλου Air France – KLM, με επιπλέον πτήσεις το καλοκαίρι προς Μύκονο, Κέρκυρα, Χανιά, Χίο, Ηράκλειο, Κεφαλλονιά, Σαντορίνη, Κω, Καλαμάτα, Ρόδο, κ.τ.λ..

Στο ‘’μέτωπο’’ των πρακτόρων, οι ιθύνοντες της γερμανικής TUI κάνουν λόγο για ζήτηση ρεκόρ εφέτος για την Ελλάδα με τους Γερμανούς τουρίστες να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση προς τη χώρα μας, την Πελοπόννησο να συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό Γερμανών επισκεπτών, ενώ μόνο η ΤUI θα σπάσει για εφέτος το ρεκόρ των 400.000 τουριστών προς Ελλάδα.

Από την πλευρά της Thomas Cook, το θετικό νέο ότι πέτυχε εφέτος επιμήκυνση της εφετινής τουριστικής περιόδου προς Ελλάδα κατά τρεις εβδομάδες, με τουριστικά πακέτα έως τα μέσα Νοεμβρίου. Ο γνωστός tour operator βλέπει εφέτος μεγάλη αύξηση για Κω και Κέρκυρα.

Οι πληρότητες στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις στο πεντάμηνο του 2014 newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση