GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλη άσκηση ετοιμότητας σε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Ρόδου [video]

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση ετοιμότητας με την ονομασία «ΔΩΡΙΕΑΣ 2014″ στο κρουαζιερόπλοιο «Louis Olympia» σ...



Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση ετοιμότητας με την ονομασία «ΔΩΡΙΕΑΣ 2014″ στο
κρουαζιερόπλοιο «Louis Olympia» στο λιμάνι της Ρόδου , παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Οικεία Διεθνή Σύμβαση «περί ασφαλείας ανθρωπίνης ζωής στην θάλασσα» με σκοπό την ετοιμότητα όλων των φορέων και υπηρεσιών που παρέχουν βοήθεια σε όσους κινδυνεύουν στην θάλασσα.

Το περιστατικό της άσκησης ήταν ότι από πράξη δράστη – τρομοκράτη εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πλοίο που άρχισε να φλέγεται και εν συνεχεία να παίρνει κλίση από εισροή υδάτων. Κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις ασφαλείας του νησιού με χερσαία, πλωτά και εναέρια μέσα για την διάσωση των επιβατών και τη σύλληψη του δράστη. Στο γυμνάσιο συμμετείχε το λιμενικό, η πυροσβεστική υπηρεσία, οι ειδικές δυνάμεις, η η μονάδα υποβρυχίων δυνάμεων, το EKAB, ο Ερυθρός Σταυρός και το super puma της πολεμικής αεροπορίας.

Την άσκηση, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, παρακολούθησαν, εκτός του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο απερχόμενος δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, η απερχόμενη αντιπεριφεριάρχης Λίτσα Φτακλάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, εκπρόσωποι όλων των σωμάτων ασφαλείας του νησιού και στελέχη του λιμενικού σώματος.

Θα ακολουθήσει εκδήλωση στο πλοίο όπου θα γίνουν βραβεύσεις σε φορείς που συμβάλουν στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, καθώς και σε άλλους που προσφέρουν υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης, έργο το οποίο, εκτός των άλλων, έχει και ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Την άσκηση και την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορεών Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ).

Δείτε το βίντεο του rodosreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση