GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΟΚ στη Τουρκία! Αστυνομικοί πυροβόλησαν εν ψυχρώ διαδηλωτή που προσπάθησε να κατεβάσει τη σημαία της χώρας [video]

Χωρίς δεύτερη σκέψη και παρά την πληθώρα επιλογών καθώς ο «δράστης» δεν ήταν οπλισμένος, αστυνομικοί ανοίγουν πυρ και τραυματίζ...



Χωρίς δεύτερη σκέψη και παρά την πληθώρα επιλογών καθώς ο «δράστης» δεν ήταν οπλισμένος, αστυνομικοί ανοίγουν πυρ και τραυματίζουν τον διαδηλωτή που προσπάθησε να κατεβάσει την τουρκική σημαία από ιστό σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Αττάλειας.

Αυτό είναι το πέμπτο παρόμοιο περιστατικό που έχει προκαλέσει την οργή των συντηρητικών μελών της κυβέρνησης Ερντογάν που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όσων επιχειρούν να «ατιμάσουν» όπως υποστηρίζουν το τουρκικό σύμβολο.

Πριν από δυο μήνες ένας διαδηλωτής στο Ντιγιάρμπακιρ είχε καταφέρει να κατεβάσει την τουρκική σημαία από την στρατιωτική βάση της περιοχής δεχόμενος βροχή από πυρά, με το περιστατικό ωστόσο να ανοίγει μια μεγάλη κουβέντα στην Τουρκία για το εάν η «τιμωρία» όσων προβαίνουν σε αυτή την συμβολική πράξη θα πρέπει να είναι… ο εν ψυχρώ πυροβολισμός τους.
Πρωταγωνιστής του τελευταίου περιστατικού ένας 19χρονος που δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία του και σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας εισήλθε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε μια αίτηση για ένα προσωπικό του θέμα.

Λίγα όμως λεπτά αργότερα, βγήκε από μια πόρτα στο πλάι του κτιρίου και επιχείρησε να κατεβάσει την τουρκική σημαία. Ένας αστυνομικός τότε τον πυροβόλησε δυο φορές στο δεξί πόδι ακινητοποιώντας τον. Τραυματισμένος και αιμόφυρτος, ο νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε κοντινό νοσοκομείο.

Πριν από έναν μήνα ένας ακόμα άνδρας επιχείρησε το ίδιο και δέχθηκε και εκείνος τα πυρά των αστυνομικών στην περιοχή Gaziosmanpaşaτης Κωνσταντινούπολής. Ο νεαρός άνδρας λίγες μέρες αργότερα βρέθηκε «κρεμασμένος» στο κελί του. Οι αρχές έκαναν λόγο για αυτοκτονία ενώ οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μιλούν για ύποπτο περιστατικό, υπονοώντας την δολοφονία.

Μόλις πριν δυο εβδομάδες ένας κούρδος έπεφτε και εκείνος τραυματισμένος ενώ προσπαθούσε να κατεβάσει την τουρκική σημαία από αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης.


Ο άνδρας, ο οποίος ονομάζεται Αλί Οτσγκούν, φώναξε, «Ελευθερία στο Κουρδιστάν», και απείλησε τους αστυνομικούς με μαχαίρι πριν εξουδετερωθεί και μεταφερθεί σε πλησίον νοσοκομείο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού συνεχάρη την αστυνομία μέσω του λογαριασμού του στο Twitter προσθέτοντας πως καταδικάζει «το βρόμικο χέρι που επιτίθεται στην ένδοξη σημαία και επιδιώκει την πρόκληση τούτη την ιερή ημέρα της αρχής του ιερού μήνα του Ραμαζανιού».

Παρόμοιο επεισόδιο είχε προκαλέσει πρόσφατα συμπλοκές όταν μασκοφόρος άνδρας είχε κατεβάσει την τουρκική σημαία σε στρατιωτική βάση στη διάρκεια βίαιων επεισοδίων στο Ντιγιάρμπακιρ που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αντιδράσει έντονα στην ενέργεια και είχε δηλώσει πως όποιος επιχειρήσει να υποστείλει την «ιερή σημαία της χώρας, θα πληρώσει το τίμημα της πράξης του».

1 σχόλιο

  1. Αν και δεν τους παω τους καφρους καλα του καναν, μηπως πρεπει να κανουμε και εμεις στα καθηκια που προσβαλουν τα συμβολα μας το ιδιο??Α ξεχασα ζουμε στο ελλαδισταν με πολλα εγγονια του σταλιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση